Yayınlanma Tarihi: 14 Haziran 2013 Cuma

Rektörümüz Kale Özel Eğitim Uygulama Okulunda Karne Sevincini Paylaştı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat ve Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Akyol ile birlikte, Çorum Kale Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ederek öğrencilere karne hediyesi verdi.

Çorum Kale Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin katılımcılar eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesi sonrasında selamla konuşması yaparak öğrencilerin okula kayıt yaptırdığı günle bugün arasında; öz bakımlarına yönelik çok önemli gelişmeler yaşadığını belirten Okul Müdürü Rıdvan Çiçek, öğrencilerimizin bu öğrenim süreçlerinde Kale Gençlik Spor Kulübü’nün kurulumunun önemine ve bu Kulübün kurulum aşamasında öğrencilerimize malzeme ve gönül desteği sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ederek bizlerde bu formaları olimpiyatlarda gururla, onurla taşıyacağız dedi.

Öğrencilerimizin bu güzel gününe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek öğrencilerimizin hayata dair çok güzel edinimler kazanmasının sevincini yaşadığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da, Hitit Üniversitesi olarak toplumun her kesimiyle gücümüz yettiğince bir araya gelme gayreti gösterdiğimizi ve Üniversitemiz bünyesinde kurulan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünce pek çok projeler yapılmakta olduğunu belirterek bu projelere Üniversitemizin kapısının toplumun her kesimine her zaman açık olduğunu ifade etti.

Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırıcı her türlü tedbirle; engelli öğrencilerimizin önündeki engellerin kaldırılması için büyük bir özveriyle çalışarak bu öğrencilerin yaşam standartlarının yükselmesine katkı sağladığımızı ve Üniversitemizin engelsiz üniversite olmak yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bir gönül çalışması sonrasında öğrencilerimizin keyif verici bu başarıları elde ettiğini belirterek bu gönül işinde emeği olan velilerimizi, öğretmenlerimizi başarılardan dolayı tebrik eder, bu güzel başarıların öğrencilerimizin hayatlarında daim olmasını dilerim dedi.

Daha sonara Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Kale Çorum Kale Özel eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri ile bir araya gelerek okulda öğrencilere yönelik yapılan eğitim öğretime ilişkin bilgiler aldı. Görüşmede okulda toplam 80 öğrencinin kayıtlı olduğunu ve bu okulda öğrenim gören öğrencilerin yaşayarak,  eğlenerek ve öğrencilerin seviyesine göre birebir eğitim verilerek her bir öğrenciye farklı yöntemlerle öğreti yapıldığını açıkladılar. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube