Yayınlanma Tarihi: 14 Haziran 2013 Cuma

Sungurlu MYO Öğrencileri Engelli Öğrencilerle Birlikte Gökyüzünü Boyadılar…

Üniversitemiz Sungurlu MYO Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Çorum Altı Nokta Körler Derneği ve Sun-Ka (Sungurlu Kağıt ve Karton Sanayi) işbirliğinde, Sungurlu Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri için uçurtma şenliği düzenlediler. Etkinliğe Üniversitemiz Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Kanak, Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Aydın Bilici, Altınokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Kürşat Ahıshalı, Dernek üyeleri ve aileleri katıldılar.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin rehberliğinde uçurtmalarıyla gökyüzünü renklendiren özel gereksinimli öğrenciler doyasıya eğlenirken bir yandan da kendilerini müziğin ritmine bıraktılar. Sungurlu MYO’nun 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezine yönelik düzenlemiş olduğu etkinlikler dizisinin sonuncusu olan uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne olmasının yanı sıra tam bir kaynaşma örneği teşkil etti. Toplumsal bütünleşme adına sosyal sorumluluk faaliyetlerini çok önemsediklerini vurgulayan Sungurlu MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Kanak, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini dile getirdi.

Sungurlu MYO öğrencileri gerçekleştirilen bu faaliyetler neticesinde özel gereksinimli çocukların gözlerindeki tebessümün paha biçilemez bir sevinç kaynağı olduğunu, yaptıkları etkinliklerin örnek teşkil etmesini ve toplumda özel eğitime karşı bir farkındalık oluşturmasını ümit ettiklerini ifade ettiler.

Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, etkinliğin geçekleşmesine katkı sağlayan Çorum Altı Nokta Körler Derneğine, Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okuluna, final sınavları yoğunluğunda bu programı gerçekleştiren Sungurlu MYO öğrencilerine ve sponsor olarak destek veren SUN-KA yöneticileri Zeki ve Levent ÖZTEKİN’e teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube