Yayınlanma Tarihi: 22 Haziran 2013 Cumartesi

Üniversitemizin 4. Mezuniyet Törenini Coşkuyla Kutladık

2012-2013 Eğitim Öğretim dönemi Üniversitemiz Mezuniyet Töreni 21 Haziran 2013 Cuma günü, Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumunda coşkuyla kutlandı. Törene katılan Üniversitemiz öğrencileri mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.
Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin akademisyenleri ve öğrencilerimizin katıldığı tören; Valimiz Sabri Başköy, Çorum Milletvekillerimiz Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Garnizon Komutanımız J.Albay Hakan Saraç, Çorum Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü, 19. Dönem Çorum Milletvekilimiz Adnan Türkoğlu, İl Emniyet Müdürümüz Halil İbrahim Doğan, İl ve ilçelerimizdeki Kamu Kurum ve Kuruluşu Temsilcileri ve öğrenci velilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Mezuniyet Törenimiz yükseköğretim kurumlarımızın protokol geçişiyle başladı. Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu ve İskilip Meslek Yüksekokulu öğrencileri protokolü selamladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, törende Üniversitemiz birincisi Esra Özbudak bir konuşma yaptı. Sevinç, heyecan ve gururu bir arada yaşadığını belirterek eğitimlerinde bilgi ve görgülerini yükselttiklerini belirten Özbudak, Üniversite hayatının içerisinde bir çok sıfatları barındırdığını belirterek eğitiminde büyük emeği geçen hocalarına ve ailesine minnettar olduğunu dile getirdi ve mezuniyet törenine katılan herkesi saygı ve sevgiyle selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan da yaptığı konuşmada, Üniversitemizin 4.Mezuniyet Töreninin kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde sizleri aramızda görmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyor, hepinizi en içten duygularla selamlıyorum, Üniversitemizin 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı Mezuniyet Törenine hepiniz hoş geldiniz diyerek tüm katılımcıları selamladı.
“Marka Şehir, Dünya Üniversitesi” sloganıyla çıktığımız bu yolda genç ve bilim insanlarından oluşan 500’e yakın akademik kadromuzla bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden tüm paydaşları ile hep birlikte daha ileriye hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Üniversitemizin, verdiği mezunlarla başarı grafiğinin hızla yükselmeye devam edeceğini belirterek ulusal ve uluslararası arenada Üniversitemizin hak ettiği yere hızla ulaşacağına olan inancının tam olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin her geçen gün yıldızı parlayan ve tercih edilirliği sürekli artarak, farkındalık oluşturan ve yapılan bilimsel çalışmalarla Dünya Üniversiteler sıralamasında son iki yılda yaklaşık 1.000 basamaklık bir yükselişle üst sıralara çıkan Üniversitemizde, öğrencilerimizin en iyi eğitimi alabilmeleri için çağın gerektirdiği donanıma sahip mezunlar yetiştirebilmek için tüm gerekli altyapı oluşturulmaya çalışılmaktadır dedi. 
Sözlerine Üniversitemizin bugün itibari ile 24’e ulaşan uluslararası işbirlikleri ile Dünya ölçeğinde rekabet gücüne sahip evrensel bir eğitim kurumu olması için çalıştıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bugün sayıları 11.000’i aşan öğrencisiyle ve mezunlarıyla büyük bir aidiyet duygusu içerisinde, bir bütün halinde “biz” diyerek hareket eden Üniversitemizin yeni açılan bölümleriyle, Teknokent ve Merkezi Araştırma Labaratuvarımızla, sürekli gelişen teknolojik altyapımızla, aramıza yeni katılan öğretim elemanlarımızla, idari personelimizle ve en önemlisi hızla gelişen bir üniversite olmanın verdiği heyecan ve coşku ile yolumuza devam edeceğiz dedi ve Üniversitemizde yeni kurulan; Sürekli Eğitim Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bilgisini katılımcılarla paylaştı.
Sözlerine Üniversitemizin gelişimi için her türlü desteği veren ve bu zorlu yolda Üniversitemizi yalnız bırakmayan ilimizin değerli yöneticilerine, iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve Çorum halkına bir kez daha teşekkür ederek devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimize günümüz bilgi dünyasının gerektirdiği bilgilerle donatılmış, vizyonel bakış açısına sahip, inovatif düşünebilen, etik değerlere sahip bireyler olarak ufku açık, girişimci ve özgüveni yüksek, ulusal ve uluslararası arenada aranan meslek sahipleri olacağınıza olan inancımla sizleri ülkemizin hizmetine sunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum diyerek mezun öğrencilerimize, sizleri başarılarınızla Üniversitemizin başarısını daha da yükseltmeye davet ediyorum dedi.
Mezun öğrencilerimize, Üniversitemizin ismini hakkıyla temsil edeceğinize olan inancımla sizleri canı gönülden kutlar, hepinize yaşam boyu başarılar dilerim “yolunuz ve bahtınız açık olsun” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde büyük emek sahibi öğretim elemanlarına ve ailelere teşekkür ederek bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak sevincimize ortak oldunuz, şahsım ve tüm Hitit Ailesi adına şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Daha sonra konuşma yapan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, mezun olan öğrencilerimiz, Merkez Labaratuvarı temel atma töreni ve Kuzey-Güney Kampüs meselesinin sonlandığını belirterek Üniversitemizde bu günlerde üç mutluluk verici olayı yaşadıklarını dile getirdi ve öğrencilerimize Üniversitemizi tercih ettiğiniz için, bizim bir parçanız olduğunuz için teşekkür ederim dedi. Hayatı okuyan, ülkemiz gerçeklerinin farkında olan; edepli, ahlaklı, inanç ve irfan sahibi bir genç olalım; bilim, sanat ve tefekkürle Türkiye problemlerine çözüm üreten gençler olalım, size durmak yakışmaz diyerek mezun öğrencilerimizi tebrik eden Başkan Külcü, Allah yar ve yardımcınız olsun diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Çorum Milletvekili Murat Yıldırım da, öğrencilerimizin bu anlamlı gününde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek mezun öğrencilerimizi tebrik etti. Üniversitemiz kampüslerinin (Kuzey-Güney) şehri bir biriyle daha da kaynaştıracağını belirten Yıldırım, Çorum için, Üniversite için biz dünde üzerimize düşeni yaptık bugünde gereğini yaparız, azim ve gayretle Çorum geleceğin marka şehri olacak dedi.
Valimiz Sabri Başköy de, öğrencileri ve katılımcıları selamlayarak mezun olan öğrencilere emek veren hocalarımıza şükranlarımı arz ederim diyerek konuşmasına başladı. Hayatın belli bir dönemi olan mezuniyetin bir ilki de başlattığını ifade eden Valimiz Başköy, öğrencileri kendilerini geliştirmek için sürekli okuyarak etrafınıza ışık olun, Ülkemizin yolunu aydınlatın dedi ve mezuniyetlerinin öğrencilere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
YÖK Başkanımız Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün göndermiş oldukları mezuniyet mesajlarının okunması ile devam eden tören, Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi gösterisi, Hemşirelik Bölümü mezunlarımızın Uluslararası Hemşirelik Andını okuması ve yükseköğretim kurumlarımızda ilk üçe giren öğrencilerimize belge ve ödül takdimi ile devam etti.
 Ödül takdim töreninden sonra Üniversitemiz mezunları, keplerini hep birlikte havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı. Mezuniyet Törenimiz havai fişek ve balon gösterisi eşliğinde öğrencilerimizin hep birlikte halay çekmesi ile coşkuyla sonlandı. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube