Yayınlanma Tarihi: 13 Temmuz 2013 Cumartesi

Ortaköy İlçemizde “Yerel Kalkınmada Üniversitenin Rolü” Paneli Düzenlendi

Üniversitemiz ile Ortaköy Kaymakamlığı ve Ortaköy Belediye Başkanlığı arasında 2011 yılında başlayan süreçte yapılanların anlatıldığı “Yerel Kalkınmada Üniversitenin Rolü” paneli düzenlendi. Kamu görevlileri ile halkın yoğun bir katılımı olan panelin açılış konuşmasında Belediye Başkanı Ali Ergin, yerel kalkınmada bilimsel bilginin önemli olduğunu ve bu bilginin de ancak üniversite tarafından sağlanabileceğini, Ortaköy’ün kalkınması için sadece yöneticilere ve üniversiteye değil, aynı zamanda belde sakinlerine de görev düştüğünü söyledi. Ortaköy Kaymakamı Kamil Güzel de Ortaköy ile ilgili hazırlanıp, başvuruda bulunulan projelerden söz ederek, üniversite-kent işbirliğinin önemini yineledi. Ünivesitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanlarından Doç.Dr. Ahmet Özalp moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Yrd.Doç.Dr. Nur Şat “Yerel Kalkınmanın Birleşenleri ve Üniversitenin Rolü” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Öğretim elemanlarımızdan Yrd.Doç.Dr. Hasan Hüseyin Doğan, Yrd.Doç.Dr. Deniz Aytaç, Öğr. Gör. Veysel Dinler ve Öğr.Gör. Sevinç S. Özalp’ın da katıldığı panel, soru-cevap bölümünün ardından tamamlandı. Panelistlere plaketlerin takdimiyle etkinlik sona erdi.