Yayınlanma Tarihi: 11 Eylül 2013 Çarşamba

İslam Dünyasında Sorunlar ve Çözümler Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ve Ensar Vakfı işbirliğiyle “İslam Dünyasında Sorunlar ve Çözümler” konulu konferans, Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın katılımı ile Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımın olduğu konferans, Şaban Erci’nin Kuran-ı Kerim tilaveti, Ensar Vakfı Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın açılış konuşması, Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun selamlama konuşması,  Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın “İslam Dünyasında Sorunlar ve Çözümler” konulu konferansı ve sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın katılımcılara teşekkürlerini sunması ile sonlandı.

Açılış konuşması yapan Ensar Vakfı Başkanı Aşgın, Hitit Üniversitesinin her platformda sivil toplum kuruluşlarıyla yapmış olduğu işbirliklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti. Sonrasında Mevlana’nın “Yüzünü görmek isteyen cama bakar, özünü görmek isteyen cana bakar"  sözünü dile getiren Çorum milletvekilimiz Uslu, “Biz bugün cana bakarak değerli hocamızı dinleyeceğiz” dedi.

“Konferansa uzaktan, yakından teşrif eden tüm hemşehrilerimi canı gönülden selamlıyorum” diyerek başlayan Prof. Dr. Hayrettin Karaman, her zaman olduğu gibi bugün de İslam dünyasının birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Karaman, “Nasıl bir kültür, inanç erozyonu olmuştur ki milletimiz hep farklı düşünüyor, bu anlamsız kini, anlamsız muhalefeti, ortadan kaldırmalıyız. Üzerinde olduğumuz gemi selametle sahile ulaşmalı, demokrasi gereği gemiyi kullananlar değişse de geminin rotası şaştığında tek millet olarak gemiyi hedefe yöneltmeliyiz. Biz/siz kendimizi değiştirmeden Allah (C.C.) toplumuzu değiştirmez” dedi.

 “Medeniyet değişirse kültür ve din değişir bütün medeniyetlerin temelinde din vardır” diyerek, maddi ve manevi değerlerin o ülkenin değerleriyle bütünleşmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Karaman, tefrikayla bölünmüş parçalanmış bir toplumuz maalesef, tefrika siyasetinden kurtularak zulüm savaşının devamına taraftar olmamak ve savaşın durması için İslam dünyasının birlik beraberliğinin önemine tekrar vurgu yaparak sözlerini sonlandırdı.

Konferans sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan “Sizi burada görmek keyif verici” diyerek konferansa katılımından dolayı Prof. Dr. Hayrettin Karaman’a teşekkür etti ve İskilip Meslek Yüksekokulumuzda yapılan bakır bir tabloyu taktim etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube