Yayınlanma Tarihi: 18 Eylül 2013 Çarşamba

Üniversitemize Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanı Katkısı

Yabancı dil öğretiminin ve uluslararası ilişkilerimizin geliştirilmesine büyük önem veren Üniversitemiz, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelerek aramıza katılan dört öğretim elemanı ile daha da güçlendi. Sözleşmeli öğretim elemanı olarak göreve başlayan Joseph Antony Wheeler ve Stacy Dawn ile Fulbright İngilizce Öğretim Asistanlığı (ETA) Programı kapsamında göreve başlayan Victoria Sun ve Kayla Rose, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında, Hitit Üniversitesi bünyesinde çalışacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren ABD’li öğretim elemanlarımız, Üniversitemize ne şekilde en verimli katkıyı sağlayabileceklerine dair önerilerde bulundular.

Yabancı uyruklu öğrencilerimizin Üniversitemizde olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da, “Bir Dünya Üniversitesi” olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Üniversitemizin, yabancı uyruklu öğretim elemanlarımızla yoluna daha da güçlü bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Yabancı uyruklu öğretim elemanlarımız, Üniversitemiz birimlerinde yürütülen yabancı dil derslerine katılarak öğrencilerimizin pratik konuşma becerilerine katkıda bulunacak olup aynı zamanda HİTİTSEM bünyesinde açılacak kurslarda İngilizce eğitimi verebileceklerdir. Dersler dışında kalan zamanlarını Üniversitemiz Proje Koordinasyon Birimi ve Uluslararası İlişkiler Birimi’nde geçirecek yabancı uyruklu öğretim elemanlarımız, İngilizce yazılan makaleleri dil bilgisi ve yazım hataları yönünden kontrol etme görevlerini de üstleneceklerdir. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube