Yayınlanma Tarihi: 20 Eylül 2013 Cuma

Hipofiz Tümörlerinde Endoskopik Cerrahi Paneli Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi bilimsel etkinlikleri kapsamında Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından “Hipofiz Tümörlerinde Endoskopik Cerrahi” paneli ve sonrasında bir hipofiz tümörü olgusuna canlı “Endoskopik Endonazal Hipofiz Adenom Eksizyonu” cerrahisi yapıldı.

 19 Eylül 2013 Perşembe günü, saat 10.00’da, T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda başlayan panelin açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kamu Hastaneleri Birliği Çorum ili Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD Endokrinoloji BD öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Güler yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan yapmış olduğu açış konuşmasında, son bir yıllık süreçte Eğitim ve Araştırma Hastanemizde ilk kez açık kalp ameliyatının yapılması, kalp anjiyografi sayılarının giderek artması, kalp problemleri nedeniyle büyük merkezlere yapılan sevklerin azalması çok gururlandırdığımız gelişmeler olduğunu belirtti.

Konumuz insan olunca bir daha deneme şansımız yok. Bu bilinçten hareketle bugünde insanımız için kendi şehrimizde çok emin adımlarla doğru bir şekilde Eğitim ve Araştırma Hastanemizde gerekli hizmetin verilmekte olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, gerek halka yönelik, gerekse hizmet içi eğitim toplantılarının her geçen gün arttığı Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Tıp Fakültesinin katkılarıyla artık bölge ve yurt çapında katılıma sahip bilimsel toplantılara da ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Afiliasyonun Üniversitemize, ilimize büyük bir sinerji oluşturarak daha da güçlenmemizi, daha da büyük adımlarla ilerlememizi sağladığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu güzel oluşuma katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

Afiliasyon ile birlikte üniversite ve hastanenin güçlerini birleştirerek, kaynakların etkin ve verimli kullanılması sağladığını ve Hastanenin Devlet Hastanesi iken Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştuğunu ifade eden Kamu Hastaneleri Birliği Çorum ili Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani de, ortak paydamız Çorum. Çorum halkına en etkili, en kaliteli sağlık hizmeti sunmanın derdindeyiz. Hastanemiz bölgesinde marka olma yolunda ilerliyor dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panelistlerden; Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD Endokrinoloji BD öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Güler hipofiz tümörlerinde endokrinolojik değerlendirmesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Taşkın Yücel; endoskopik cerrahinin nazosfenoidal aşaması, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Berker ise hipofiz ve kafatabanı cerrahisi tekniği ile operasyon öncesi hazırlık hakkında bilgiler verdiler.

Toplantının ikinci aşamasında ilgili tüm uzman hekimlerin izlemesine olanak sağlayacak şekilde planlanan cerrahi operasyon; T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathanesinde gerçekleştirildi. Ülkemizde yalnızca büyük merkezlerde planlanan ve yürütülen bu operasyonun hazırlık ve uygulama tekniklerinin en açık haliyle uzman hekimlerle paylaşıldığı bu etkinlik ilimizde bir ilk olma niteliğindedir. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube