Yayınlanma Tarihi: 24 Ocak 2014 Cuma

Westfälische Wilhelms-Universität Münster Üniversitesi İle ERASMUS Anlaşması İmzalandı

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ile Almanya’nın Westfälische Wilhelms-Universität Münster Üniversitesi’nin İslam İlahiyat’ı Departmanı (Zentrum für Islamische Theologie) arasında ERASMUS öğrenci ve öğretim elemanı değişim protokolü imzalandı.

2014-2020 yılları arasında geçerli olacak anlaşma kapsamında öğrenci, öğretim elemanı ve personel eğitim alma hareketliliği yer almaktadır.

ERASMUS Programı Nedir?

Erasmus programı, Avrupa’daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.

Yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır. İsmini, değişik Avrupa ülkelerinde hem öğrenci, hem de akademisyen olarak bulunmuş olmasından dolayı Rönesans Hümanizminin önemli temsilcilerinden biri olan Hollandalı bilim adamı Erasmus’tan (1469–1536) almıştır.