03 Ocak 14
Sungurlu MYO’da “Finansal Okur-Yazarlık” Konferansı Verildi

Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Selçuk Kendirli tarafından “Finansal Okur-Yazarlık” konferansı verildi. Konferansa Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Konferans kapsamında Doç. Dr. Selçuk Kendirli, Finansa Giriş, Bütçeleme, Tasarruf, Kredi Kartı ana başlıkları altında bilgilendirme yaptı. Finansa Giriş kapsamında Finans, Fon, Finansman, Finansal Piyasalar, Piyasa, Reel Piyasa, Sermaye terimleri tanıtıldı. Finansal Sistemin Temel Unsurları, Başlıca Yatırım ve Finansman Araçları, Hukuki ve İdari Düzenleyici Kurumlar, Türkiye’deki Banka Türleri, Sigorta İşlemleri, Sigorta Şirketleriyle Anlaşmazlığa Düşülmesi Halinde yapılması gerekenler, Borsa, Yatırım Araçları Arasında Seçim Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler konuları ile ilgili bilgiler verildi.

Konferansta ayrıca Doç. Dr. Kendirli tarafından, Bütçeleme, Tasarruf, Tasarrufların nasıl değerlendirilebileceği, tasarruflar değerlendirilirken dikkat edilmesi gereken hususlar, Kredi Kartı kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar da anlatıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü