Yayınlanma Tarihi: 15 Ekim 2014 Çarşamba

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda devir teslim töreni yapıldı.  2008 tarihinden bu yana Üniversitemiz Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. S. Oğuzhan Kıvrak, gerçekleştirilen devir teslim töreni ile görevini Temmuz 2014 tarihinde Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne atanan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’a teslim etti.

Üniversitemiz Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu binasında yapılan devir teslim törenine Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Hamza Karataş ve okula adını veren hayırsever işadamı hemşerimiz Ömer Derindere’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. S. Oğuzhan Kıvrak, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda görev yaptığından dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek Osmancık’ın öğrenciler için ideal bir ilçe olduğunu belirtti. İşadamı Ömer Derindere’nin Meslek Yüksekokulumuzda çok büyük bir emeği olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Kıvrak, Osmancık Ömer Derindere MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’a başarılar dileyerek okulun açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bölüm ve öğrenci sayısındaki yaşanan artışlar ile yakın zamanda tamamlanması planlanan KYK yurduyla birlikte daha yüksek öğrenci sayısına ulaşmak ve başarılı projeler gerçekleştirmenin en büyük amaçları olduğunu belirten Osmancık Ömer Derindere MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak, okulumuzun kurulmasında büyük emeği olan tüm hayırsever işadamlarına ve görev süresi boyunca yapmış olduğu değerli katkılardan dolayı Yrd. Doç. Dr. S. Oğuzhan Kıvrak’a teşekkür etti.

Toplumun üniversitenin varlığını hayatlarının her aşamasında görmek istediklerini, bulunduğu şehir ve bölgenin eğitsel, kültürel, sosyal ve ekonomik olarak gelişimlerine katkı sağlamasını beklediklerini ifade ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, artık üniversitelerin bu model üzerine kurgulanması ve geliştirilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun 2 bölüm, 40 öğrenciyle çıktığı yola bugün itibariyle 7 bölüm, 500’e yakın öğrenciyle devam ettiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, yakın zamanda faaliyete geçecek olan öğrenci yurduyla birlikte daha da hızlı gelişeceğine inandığını ve bu yaşanan gelişmelerin Osmancık’ın eğitim konusunda daha da büyüyeceğinin işareti olduğunu vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşundan bu yana desteklerini hiç esirgemeyen başta Ömer Derindere olmak üzere tüm hayırsever işadamlarımıza teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Tüm sorunların başının eğitimsizlik olduğunu, bu nedenle eğitime çok önem verdiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Ömer Derindere, yaşantısından kesitlerle çeşitli örnekler vererek tecrübelerini paylaştı.

Hayatta hiçbir şeyin kolay olmadığını, bir yerlere gelmek için çok çaba sarf edilmesi gerektiğini ve kimi zaman çok hızlı meydana gelen çıkışların hızlı bir şekilde de inişe geçtiğini hayattan gördüğünü belirten Derindere, gençlere zorluklardan yılmadan, azimle çalışmanın başarının anahtarı olduğunu söyledi.

Tecrübe paylaşımının çok önemli olduğuna inandığını ve bunun için kendi tecrübelerini kitap haline getirdiğini ifade eden Derindere, insanlar için yol gösterecek ve ışık olabilecek en önemli kaynağın tecrübe olduğunu vurguladı.

Törende Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak emeklerinden dolayı Yrd. Doç. Dr. S. Oğuzhan Kıvrak’a, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Üniversitemize yapmış olduğu değerli katkılarından dolayı Ömer Derindere’ye plaket takdim etti. Törende ayrıca Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasında ve bugüne gelmesinde emeği geçenlere de teşekkür belgeleri verildi.   


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube