Yayınlanma Tarihi: 17 Ekim 2014 Cuma

Genç MÜSİAD Yönetim Kurulundan Rektörümüze Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) alt kuruluşu olan Genç MÜSİAD’ın Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Genç MÜSİAD’ın yürüttüğü çalışmalar hakkına bilgi veren Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Alper Tığlı, Üniversitemizde yürütülen başarılı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Genç MÜSİAD platformu olarak yapacakları çalışmalarda Üniversitemizin görüşlerini çok önemsediklerini ifade etti.

Sanayici ve iş adamlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda Üniversitemizden eğitim desteği almaları konusunda görüşlerini de belirten Tığlı, “Sizin Üniversitemiz ve şehrimiz için gayretli çalıştığınızı görüyoruz ve saygı duyuyoruz. Bizler de Üniversitemiz için elimizden geleni yapmaya hazırız” diyerek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a çalışmalarında başarılar diledi.

Toplumun gelişmesinde çok önemli bir role sahip olan sivil toplum kuruluşlarını, Üniversitemizin en önemli paydaşlarından biri olarak gördüklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra yürüttüğü AR-GE çalışmaları ile STK, özel sektör ve kamuyla çok daha yakın iş birliğine geçmesi gerektiğine dikkat çekerek bu bağlamda Genç MÜSİAD ile her alanda her türlü iş birliklerine açık olduklarını belirtti.

“Üniversite olarak tüm paydaşlarımızla sinerji sağlanması için üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz” diyerek Üniversitemizin toplum yararına çalışan herkesle işbirliği yapmaya her zaman hazır olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan “Devletimizin sağladığı imkanlar çok güzel. Hep birlikte topluma faydalı çalışmalar yaparak sunulan fırsatları iyi değerlendirmeliyiz” şeklinde açıklamalarda bulunarak üniversite ile sektör iş birliğinin sağlanabilmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini vurguladı.

Yakın bir zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) ve inşaatı hızla devam eden Teknokentin tüm paydaşlarla yapılan ortak çalışmalarla hızla gelişip büyüyeceğine dikkat çekerek “Üniversitemiz yürüttüğü AR-GE çalışmalarını somut projelere çevirmeye hazırdır” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HİTİTSEM) de sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kurslar verileceğini sözlerine ekledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube