Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2014 Pazar

“A Common History” Adlı Proje Katılımcılarından Rektörümüze Ziyaret

Erasmus+ Ana Eylem.1 Gençlik Değişimleri kapsamında 29 Eylül-05 Ekim 2014 tarihleri arasında İtalya Vallefiorita(CZ)’da gerçekleşen ve üniversite olarak proje ortağı olduğumuz “n.2014-2-IT03-KA105-001127” numaralı “A Common History” adlı proje katılımcıları Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

İtalyan Terra di Mezzo derneğinin ev sahipliğini yaptığı Türkiye ve Polonya ortaklı projede Üniversitemizi temsil eden öğretim elemanları Doç. Dr. Ahmet Özalp, Dr. Erjada Progonatı, Öğr. Gör. Sevinç Soyocak Özalp ve Proje Koordinasyon Birimi personeli Erhan Şahin beraberlerindeki 6 öğrenci ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek proje süreci hakkında bilgiler aktardılar.

Projenin kültürler arası diyalog, saygı ve farkındalığın artırılması ve Avrupa yurttaşlığı bilincini oluşturma yönünde gerçekleştirilen toplantıların yanı sıra edebiyat, müzik, spor, sinema, yöresel yemek gibi faaliyetleri de içerdiğini belirten Doç. Dr. Ahmet Özalp :  “A Common History” projesinin 2014-2020 yılları arasında uygulanacak yeni dönem Erasmus+ programı dahilinde Üniversitemizin içinde bulunduğu ilk proje olma özelliğini de taşımakta olduğunu söyledi.

Proje katılımcıları ayrıca İtalya’da gittikleri okullarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile Üniversitemizi İtalya’da da tanıtarak, yapılan yurt içi ve yurt dışı çalışmalar hakkında genel bilgi paylaşımında bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin öğrencilerimizle beraber yurt dışında da faaliyet göstermeye başladığını ve bunun somut bir göstergesi olarak proje toplantılarına katılımlarının olduğunu ifade ederek, öğretim elemanlarımızın öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalara Üniversitemizin vermiş olduğu desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Üniversitemizin bütün birimlerinde öğrenci memnuniyeti odaklı bir anlayışla çalışmalara önem verildiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekerek bu tür katılımların sadece öğrencilerimize katkı sağlamakla kalmayıp, Üniversitemizin ve hatta ülkemizin de uluslararası platformlarda da tanınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube