Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2014 Pazar

Harita Mühendisleri Alacahöyük ve Hattuşa'yı Ziyaret Etti

Üniversitemiz ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası işbirliğiyle 15-17 Ekim 2014 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde 7. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu gerçekleştirildi.

11 farklı teknik oturumda 100’e yakın bildiri ve yaklaşık 400 katılımcıyla gerçekleştirilen sempozyum, harita mühendisliğinin vizyonu, mühendislik ölçmeleri, hidrografik ölçmeler, deformasyon ölçmeleri, yerkabuğu deformasyonu, GNSS uygulamaları, Mekansal veri işleme ve matematik modellemeler konu başlıkları gibi meslek disiplininin geniş bir yelpazesini oluşturan ilk 9 oturum ve sonrasında kısa süreli sunumların paralel yapıldığı 10. ve 11. oturumla devam ederken, sempozyum sonuç bildirgesinin okunduğu kapanış oturumu ile sona erdi.

Katılımcılar etkinliğin sosyal programı kapsamında ilk olarak Çorum Müzesi ve devamında Hititlerin uygarlık tarihindeki yerini, tarihini, dilini, sanatını ve arkeolojisini araştırmak ve bu alanda danışmanlık hizmeti vermek amacıyla kurulan Hitit Üniversitesi Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek adını uygarlığından aldığı Hitit Medeniyeti ile ilgili Üniversitemiz tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Ardından Boğazkale Müzesi ziyaret edilirken müze içerisinde teşhir edilen eserler oldukça ilgi gördü. Müze ziyareti sonrasında Hititlerin en önemli açık hava mabedi Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı, Hititlerin Başkenti Hattuşa Örenyeri, Büyük Tapınak, Aslanlı Kapı, Yer Kapı, Kral Kapısı ile Kral ve Kraliçe’nin sarayının bulunduğu Büyük Kale gezildi.

Son olarak ise Alacahöyük Tarihi Milli Parkı ve Örenyeri’ni gezen katılımcılar gezi süresince Hitit Uygarlığına ait eserlerle bir arada olmanın oldukça etkileyici olduğunu ve sempozyumun ilk gününden itibaren her oturumun ve her etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da ilimizin doğal, kültürel ve tarihsel zenginliklerinin tanınırlığı açısından oldukça faydalı bir gezi olduğunu, ulusal ve uluslararası düzeyde benzer etkinliklerin Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine her zaman hazır olduklarını belirterek tüm katılımcılara göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube