Yayınlanma Tarihi: 20 Ekim 2014 Pazartesi

Avrupa Birliği Çerçeve Programları ve Horizon 2020 Programı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz ve TÜBİTAK işbirliğiyle Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda  Horizon 2020 Bilgilendirme Günü gerçekleştirildi. Üniversitemiz öğretim elemanları, sanayiciler, kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte 2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Horizon 2020 hakkında bilgiler verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Proje Koordinasyon Birimi Eş Başkanı Okt. Mehmet Aydınkal, TÜBİTAK’ın özellikle son yıllarda üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması adına çok önemli çalışma ve projelere imza attığını ifade ederek toplantıda Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Horizon 2020’nin en ince ayrıntısına kadar konuşulacağını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, insanların artık üniversitelerde üretilen bilgiyi doğrudan doğruya hayatlarında ve kendi yaşamlarında kullanmak istediklerini belirterek, Hitit Üniversitesi olarak ürettikleri bilgiyi Çorum’un, Çorumlu sanayici ve işadamlarının hizmetine sunulması konusunda çok yoğun bir çaba içerisinde olduklarını kaydetti.

Günümüzde bilginin üretilmesi kadar, yaygınlaştırılması ve toplum yararına dönüştürülmesinin de büyük önem arz ettiğini, proje bazlı çalışmaların önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu anlamda Türkiye’de bilim üretiminin ana merkezini oluşturan TÜBİTAK ile yakın işbirliğine girerek ortak projeler üzerine çalışmalar yapıldığını belirtti.

Çorum’da üniversite-sanayi işbirliği kapsamında somut adımların atıldığını ve bunun en büyük örneğinin ÇTSO ile Üniversitemiz arasında sağlanan işbirliği olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz bünyesinde kurulan Proje Koordinasyon Birimi ile TÜBİTAK imkanlarını da değerlendirerek Çorum sanayisine ve işadamlarına her türlü desteği vermeye çalıştıklarını vurguladı.

Programın 2014 – 2015 dönemi ilk çağrıları 11 Aralık 2013 tarihinde açıldığını, çağrılara bilim insanları, KOBİ’ler, sanayi kuruluşları, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve bireysel olarak başvuru yapılabileceğini belirten TÜBİTAK Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı Uzmanı Ahmet Atılgan, ilgililerin bilgi iletişim teknolojileri, nanoteknoloji, biyoteknoloji, ileri üretim teknolojileri, robot ve uzay teknolojileri, sağlık, tarım ve gıda, denizcilik ve biyo-ekonomi, enerji, ulaştırma, iklim, çevre, kaynak verimliliği ve hammadde, sosyal bilimler ve güvenlik alanlarında Avrupalı ortaklar ile bir araya gelerek proje başvurularında bulunabileceklerini söyleyerek başvuru süreçleri hakkında bilgiler aktardı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube