Yayınlanma Tarihi: 24 Ekim 2014 Cuma

Otomotiv Teknolojileri ve Tasarım Kulübü Öğrencileri MAKTEK Avrasya 2014 Fuarını Ziyaret Etti

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojileri ve Tasarım Kulübü öğrencileri, makine sanayisi ile imalat sanayisinin temel üretim aracı olan takım tezgâhlarının Avrasya bölgesindeki en önemli üreticilerinin bir araya geldiği MAKTEK Avrasya 2014 Fuarını ziyaret ettiler.

Makine İmalat ve Makine Sanayi ile ilgili incelemelerde bulunmaları ve mesleki alanları ile ilgili uygulamaları yerinde görebilmeleri için düzenlenen gezide öğrencilere Otomotiv Teknolojileri ve Tasarım Kulübü akademik danışmanı Öğr. Gör. Derviş Erol ve Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özgür Özdilli eşlik etti.

Firmalarla görüşen Otomotiv Teknolojileri ve Tasarım Kulübü öğrencileri; gerek kesici takımlar gerekse talaşlı imalat tezgâhları ve meslekleri alanında neler yapılacağı hakkında bilgiler aldılar. CAD/CAM alanında faaliyet gösteren yazılım firmalarının kısa eğitimlerine katılan öğrencilerimize, yazılım firmalar program tanıtımı yaparak program kullanımına ilişkin eğitim dokümanlarını öğrencilerimizle paylaştılar.

Ayrıca firma yetkilileri ile görüşen Otomotiv Teknolojileri ve Tasarım Kulübü öğrencilerimiz, fabrikalara ve yetkili servislere nasıl staj ve iş başvuruları yapabileceklerini ve ne tür donanımlara sahip kişilerin işe alım sürecinde firmalar tarafından tercih edildiklerini bizzat firma yetkililerinden öğrendiler.

Geziye katılan öğrenciler, teknik gezinin değerlendirmesini yaparak oldukça öğretici bir gezi olduğunu ve kariyer planlarını da tekrar gözden geçirme fırsatı bulduklarını belirterek yeni teknolojik faaliyetler beraberinde tersinir mühendislik alanında 3D tarama ve ölçüm cihazlarını görmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube