Yayınlanma Tarihi: 30 Ekim 2014 Perşembe

Üniversitemiz Havacılık ve Model Uçak Kulübü’nün Yamaç Paraşütü Eğitimleri Başladı

Üniversitemiz Havacılık ve Model Uçak Kulübü etkinlikleri çercevesinde “Yamaç Paraşütü Eğitimleri Yer Çalışması” Kimya Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bilici tarafından verilen teorik eğitim sonrası yapılan sınavda başarılı olan öğrencilerle başladı.

Türkiye’de birkaç sayılı üniversitede sınırlı sayıda olan yamaç paraşütü eğitimleri, yer çalışmasını başarıyla tamamlayan öğrencilerle meteorolojik koşullar elverdiği müddetçe her haftasonu Çorum ve etrafındaki illerde Üniversitemiz öğrencilerinin gökyüzüyle buluşacağını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Bilici, etkinliklerin ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin her tarafında yapılan festival ve şenliklere Üniversitemiz adına katılarak Türkiye’de Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğine olan inançlarının tam olduğunu dile getirdi. “Risk alındığı takdirde çok ağır sonuçları olduğunun farkında olan kulübümüz için güvenlik birinci sırada önemli” şeklinde konuşan Yrd. Doç. Dr. Bilici, bu sporla yetişen öğrencilerimizin bölgenin güzel ve yamaç paraşütü sporu için elverişli coğrafyasından faydalanarak ileride Üniversitemizi ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı ile temsil edeceklerini sözlerine ekledi. “Ters rüzgar diye bir şey olmadığını” belirten Yrd. Doç. Dr. Bilici, kulüpten yetişen öğrencilerimizin ileride şu anda 350 km olan Türkiye rekorunun Üniversitemiz tarafından kırılacağına inanıyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz kulüplerin çok aktif çalıştığını, bu tür çalışmaları çok önemsediğini ve Üniversitemiz adına heyecan verici bu tür faaliyetlerin ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerin bakış açısında farkındalık yarattığını, bilgi ve deneyimlerine katkı sağladığını belirtti. Bu tür çalışmalara çok değer verdiklerini, onlardan gelen tüm taleplerin imkanlar ölçüsünde azami gayretle değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan öğrencilerimizi küresel rakipleriyle yarışabilir hale gelmeleri ve gerekli olan bilgi donanımına sahip bireyler olmaları için her türlü kaynağın  sağlandığını ve bu desteklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Havacılık ve Model Uçak Kulubü (HİMUK) amaçları;

Üniversitemiz Himuk Kulübü “Üyelerinin kişisel, sosyal, kültürel, havacılık ve RC modelleme alanlarında gelişimlerini sağlamayı” hedefler.

Himuk’u bütün öğrencilere tanıtmak ve öğrenciler için çekim merkezi olmak, fakülteler arası etkileşimi sağlayarak, öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak,

Her fakülteden birer temsilci seçerek organizasyonlarda ve çalışmalarda söz sahibi olmalarını sağlamak,

Tüm fakültelerin havacılık ve RC modelleme alanında bilgi sahibi olmasını sağlamak,

Öğrencilerin havacılık ve RC modelleme konularında çalışmalarını ve araştırma yapmalarını sağlamak,

Öğrencilerin araştırmacı kimliklerini ön plana çıkartmak, Üniversitemizin adını yaptığımız araştırma ve çalışmalarla duyurarak hak ettiği ilgi ve beğeniyi kazanmasını sağlamak,

Havacılık ve RC modelleme alanlarındaki uzman konuşmacıları çağırarak öğrencilerin meraklarını gidermek,

Çeşitli etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin ilgi ve alakalarını artırmak, ihtiyaç duyuldukça öğrencilerin gelişimini sağlamak amacıyla geziler düzenlemek,

Türkiye sivil havacılık kulüplerinin düzenlemiş olduğu model uçak ve havacılık şenliklerini ilimizde de düzenlenmesini sağlayarak  Hitit Üniversitesi olarak da ev sahipliği yapmak,

Üniversitemizin havacılık ve RC modelleme alanlarındaki becerilerini yarışmalarda ortaya koymak ve yapacağımız projelerle ulusal ve uluslararası platformda yer alabilmek,

Üniversitemizde RC model yapım ve bu alanda çalışma ortamını sağlamak,

Havacılık ve RC modelleme alanlarında üyelerimizin uzmanlar tarafından eğitilmesini sağlamaktır.