Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2014 Çarşamba

OKÜP Enstitüler Toplantısı Amasya Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Orta Karadeniz Üniversiteleri Akademik İş Birliği Platformu (OKÜP) Enstitüler toplantısı Amasya Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya; Üniversitemiz, Amasya Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi’nden Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Güzel Sanatlar Enstitüsü müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

Toplantıda Üniversitemizden Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. K. Savaş Bahçeci ve Yrd. Doç. Dr. Sevil Özkınalı ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Reyhan yer aldı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Üniversitemizde daha önce gerçekleştirilen toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi ve sonrasında Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün ayrı gruplar halinde ve bu bilimlere özgü sorunların tartışıldığı çalışmalarla devam etti. Toplantının son aşamasında tekrar genel bir değerlendirme yapılarak özellikle ortak lisansüstü programlar, OKÜP bünyesinde önümüzdeki yıl yayın hayatına başlaması öngörülen ortak uluslararası dergilerin hazırlıklarında gelinen nokta, disiplinler arası lisansüstü programlar, lisansüstü eğitimde karşılaşılan sorunları çözmek için yönetmeliklerde yeni düzenlemelere gidilmesi gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube