Yayınlanma Tarihi: 13 Kasım 2014 Perşembe

Rektörümüz İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanları İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları ile bir araya geldi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Dekan Vekili Prof. Dr. Şaban Haklı, göstermiş olduğu ilgi ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini ifade etti.

Göreve başladığı yıl itibari ile Üniversitemizde yapılan çalışmalar hakkında yıllar itibari ile değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, gelecekte hedeflenen ve bugün gerçekleştirilen projeler hakkında Fakülte öğretim elemanlarını bilgilendirdi.

Üniversitemizde sürekli olarak yeni bölümler/programlar açılmakta olduğunu ve bu yeni bölümlerin/programların açılmasındaki kriterlerinin en önemlilerinden birisinin istihdam odaklı ve geleceğe dönük olmaları olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin ilk on bin – on beş binden geldiğine dikkat çekerek gayretleri ve başarılı çalışmalarından dolayı Fakülte öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Yurtdışı bilimsel etkinlikleri destekleme programlarına verilen desteklerin artarak devam ettiğini ve söz konusu desteklerle, Üniversitemizde araştırmaya yönelik proje kültürünün yaygınlaştırılması, nitelikli proje üretilmesi ve bilimsel hareketliliğin arttırılması ile evrensel ve ulusal bilime, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlanması hedeflenmekte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan konuşmasının devamında öğrenci otomasyon sistemi, akademik web sayfasının oluşturulması, Merkez Kütüphane’nin kaynaklarındaki artış ve elektronik kaynaklarından isteyen akademisyenlerin Üniversite dışından da yararlanabilmeleri, yayın teşviki gibi konulara yer verdi.

Konuşmalarına özellikle yurt dışı imkânından yararlanarak eğitim almayı, ders vermeyi ve yayın yapmayı çok önemsediklerini dile getirerek “Sizlerden gelen geri dönüşler bizler için çok önemli” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, uluslararasılaşmanın her yerde, her kurumda geçerli bir kavram olduğuna dikkat çekerek “Dünyaya entegre olmak bizlerde çalışmalarımızı evrensel ölçülerde yapmalıyız” dedi.

Tüm mensuplarımıza daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisinde olduklarını açıklayarak en son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binalarımızın en kısa sürede başarıyla tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, yapımı hızla devam eden MYO, Kuzey Kampüsü I. Etap altyapı ve üst yapı çalışmaları, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), TEKNOKENT, Alaca Meslek Yüksekokulu,  Sungurlu Meslek Yüksekokulu inşaatlarımıza ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak konuşmasını sürdürdü.

Üniversitemizin mensuplarının gayretli çalışmaları beraberinde paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim gösterdiğini ifade ederek Üniversitemizde evrensel ölçüler göz önünde tutularak, belirli bir standardı yakalamak istediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube