Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2014 Pazartesi

URAP 2014 Üniversiteler Sıralaması Açıklandı

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP (University Ranking by Academic Performance)  Araştırma Laboratuvarı, Üniversitelerin 2014-2015 Dönemi Genel Sıralaması sonuçlarını açıkladı.

Buna göre aralarında Üniversitemizin de bulunduğu,2000 yılından sonra kurulan üniversiteler genel sıralamasında Üniversitemiz 2011 yılına göre 15 sıra yükselerek 26. sıraya yerleşmiştir. 

Tüm Devlet Üniversiteleri arasında yapılan sıralamada ise, 2011 yılında 88. sırada olan Üniversitemiz, 14 basamak yükselerek 74. sıraya ulaşmıştır. 

Elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını farketmelerine yardımcı olmak amacıyla yapılan bu sıralamalar, üniversielerin makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı olmak üzere 9 ana kriter esas alınarak yapılmaktadır.

Yukarıda ifade edilen kriterler, üniversitelerin gelişmişliği konusunda çok önemli bilgiler veren evrensel kriterler olup, üniversitemizde de son dönemlerde bu konularda çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Üniversitemizin son yıllarda öğretim üyesi kadrosundaki artış, yeni açılan programlar ve bunlara bağlı olarak öğrenci sayısındai artış ile proje, laboratuvar, alet-donanım, yurtdışı araştırma/eğitim amaçlı vb. konularında üniversitemizin sağladığı destekler olmak üzere pek çok çalışma soncunda Üniversitemizde nitelik ve nicelik bakımından büyük gelişmeler yaşanmıştır. Bu çalışmalar artık sonuçlarını vermeye başlamış olup, ilimizin ve üniversitemizin sahip olduğu bu büyük potansiyelin değerlendirilmesi halinde Üniversitemiz olması gereken konuma çok daha hızla ulaşacaktır.

Ortaya çıkan bu önemli başarıda payı olan tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize, Üniversitemize destek veren her paydaşımıza en içten şükranlarımızı sunuyoruz.

Konuyla ilgili detaylı bilgiler URAP’ın web sayfasında yer almaktadır (http://tr.urapcenter.org/2014/index.php). 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube