Yayınlanma Tarihi: 19 Kasım 2014 Çarşamba

Rektörümüz Akademik Birim Ziyaretlerine BESYO İle Devam Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademik birim ziyaretlerine Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile devam etti.

Beden Eğitimi ve Spor yüksekokulu Toplantı Salonu’nda, BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner’in Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ifade eden konuşmasıyla başlayan toplantıya Yüksekokul akademik personeli iştirak etti.

Öğretim elemanlarının görüş ve taleplerini dinleyerek  yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, kısa sayılacak bir sürede büyük gelişmeler kaydeden Beden Eğitimi ve Spor yüksekokulumuzun 12. Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın (WUC - 2016) ilimize kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu ve Yüksekokulumuzun bu ve bunun gibi pek çok başarılı organizasyona imza atacağına inandığını açıkladı.

Üniversitemiz kontenjanlarının doluluk oranına dikkat çekerek Üniversitemizin tercih edilen bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, istihdam odaklı ve geleceğe dönük yeni açılan bölümlerle/programlarla Üniversitemizin gelişimine vurgu yaparak inşaatı devam eden kapalı spor salonun tamamlanmasıyla eğitimle ilgili olarakta lisans ve lisansüstü düzeyinde daha da hızla büyüyeceğine inandığını ifade etti.

Üniversitemizde yapılan çalışmalar hakkında yıllar itibarıyla değerlendirmelerde bulunarak yapımı hızla devam eden MYO, Kuzey Kampüsü I. Etap altyapı ve üstyapı çalışmaları, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), TEKNOKENT, Alaca Meslek Yüksekokulu,  Sungurlu Meslek Yüksekokulu inşaatlarımıza ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, HUZEM, HİTİTSEM, öğrenci otomasyon sistemi, akademik web sayfasının oluşturulması, Merkez Kütüphane’nin elektronik kaynakları, yayın teşviki, akreditasyon çalışmaları hakkında da Yüksekokul öğretim elemanlarına bilgiler verdi.

Yurt dışı bilimsel etkinlikleri destekleme programlarına verilen desteklere dikkat çekerek yurt dışı imkânından yararlanarak eğitim almayı, ders vermeyi ve yayın yapmayı çok önemsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin yakaladığı bu başarı tablosunun iyi bir şekilde koordine edilerek tüm mensuplarımızın gayretli çalışmaları ile daha iyi yerlere geleceğini belirtti.

Üniversitemizin spor faaliyetlerinde göstermiş olduğu başarılardan dolayı yüksekokul öğretim elemanlarını tebrik ederek bu başarının artarak devam edeceğine inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, BESYO öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube