Yayınlanma Tarihi: 02 Kasım 2014 Pazar

İnşaatlarımız Hızla Devam Ediyor

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kısa bir süre önce temeli atılan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) binası ile Meslek Yüksekokulu binasının I Etap ve II. Etap inşaat saha alanında incelemelerde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın yapmış olduğu incelemelerde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı da hazır bulundu.

Yapımı hızla devam eden inşaatlarımızda incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden inşaatlarımıza ilişkin bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Alkan, en son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binalarımızın en kısa sürede başarıyla tamamlanarak hizmete gireceğini belirtti.

Çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımları göz önünde tutularak hazırlanan bu projeler tamamlandıkça Üniversitemizin daha da güçleneceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelinin titiz ve özverili çalışmaları beraberinde binalarımızın çok güzel ve muazzam bir komplekse kavuşacağını belirtti.

Yeni Meslek Yüksekokulu binası;

Mesleki eğitim alanında ulusal ve uluslararası boyutlarda çağın gereklerine uygun eğitim-öğretim yaparak iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli ara eleman talebini karşılayan Meslek Yüksekokulumuz; sahip olduğu birikim ve tecrübelerini, ülke hizmetine sunacağımız değerli öğrencilerimize yeni yapılan Meslek Yüksekokulu binası ile daha iyi ortamlarda aktaracaktır.

Ortak kullanım mekânlarımızı yenileme ve geliştirme amacıyla temeli atılan Meslek Yüksekokulu binamız içerisinde; öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz için ofisler, Uzaktan Eğitim Merkezi, İl Sınav Merkezi, Konferans Salonunu, Sosyal Tesis, Yemekhane, Kantin, Kapalı Otopark ve Konukevi bulunacaktır.

Meslek Yüksekokulu Kampüsümüzde 7.000 m2 kapalı alana sahip, 4 ayrı blokta yer alan derslikler ve akademik, idari ofislerde 40 yıla yakın bir süredir eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettiren Meslek Yüksekokulumuz, temeli atılan yeni binalarımız ile 17.200 m2 kapalı alana sahip, çağdaş tasarımlı yeni bir yerleşkeye kavuşacaktır.

Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) binası;

Ulusal ve uluslararası kriterlere uygun araştırma ve ölçümleri gerçekleştirerek sadece öğrencilerimize, öğretim üyelerimize değil bunun ötesinde bölgenin beklentilerine ve  kalkınmasına büyük ivme katacak Merkezimiz, Üniversitemizin AR-GE faaliyetlerine daha da yönelmesini sağlayarak akademisyenlerimizin bilgisinin, sanayinin birikimiyle birleşmesini, inovatif  çalışmalara dönüşmesini sağlayacaktır.  

Bir yıl içerisinde inşaatının tamamlanması planlanan toplam 7.243,00 m2   kapalı alana sahip Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ana bina ve mekanik laboratuvarları binası olmak üzere 2 bloktan oluşmaktadır. HÜBTUAM’da ana bina bodrum, zemin, 1. kat olmak üzere 3 kattan, mekanik laboratuvarları binası ise tek kattan oluşmaktadır.  Bloklar zemin kattan birbirlerine bağlıdır. Ayrıca birbirine bitişik bu 2 bloğun yanında ayrı olarak yapılacak olan özel gama odası bulunmaktadır.

Mekanik laboratuvarında 3 adet mekanik laboratuvar salonu ve 3 adet de rezerv laboratuvar salonu bulunmaktadır. Ana blokta ise 12 adet laboratuvar salonu, 5 adet rezerv laboratuvar salonu, 1 adet numune kabul odası, bekleme salonu, müdür odası, 2 adet müdür yardımcısı odası, 1 adet personel odası, 2 adet rezerv idari personel odası, bay-bayan mescit, 1 adet konferans salonu, 1 adet toplantı salonu, 1 adet cam atölyesi, teshin merkezi, sığınak ve klima santrali bulunacaktır. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube