Yayınlanma Tarihi: 25 Kasım 2014 Salı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Kapsamında Etkinlik Düzenlendi

Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Ece Yazla ve Uzman Psikolog Elif Demir’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, HÜKAM yönetim kurulu üyeleri, üniversitemiz öğretim elemanları, öğrencileri ve Çorum halkının katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik sunumlar ile devam etti.

Şiddetin toplumun her alanında engellenmesinin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu farkındalık faaliyetlerinin daha da yaygınlaştırılarak devam etmesinin ve kadına yönelik şiddeti engellemek için birincil derecede eğitim ve ekonomi ile ilgili sorunların çözülmesinin gerekliliğini dile getirdi.     

Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Ece Yazla;  şiddetin, kadınların beden ve ruh sağlığını tehdit eden önemli bir sağlık sorunu olduğunu ancak kadına yönelik şiddetin en yaygın ve gizli olanının aile içi şiddet olduğunu ve ilk adımın farkındalığın artırılması yönünde çalışmalarla şiddet oranlarının azaltılabileceğini belirtti

Uzman Psikolog Elif Demir ise sunumunda; genel olarak tüm toplumun şiddete yönelik tutumlarının azaltılmasının sağlanması, toplumun değer yargılarında değişiklik oluşturulması, evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin artırılması, tıbbi kayıtların doğru tutulması ile gerçekleştirilebileceğinin üzerinde durdu.

HÜKAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tuğba Gülen’de kadına yönelik şiddet ile ilgili rakamlara bakıldığında Türkiye’nin Kadın’a şiddet önleme konusunda kaybedecek vakti olmadığını, bunun için sistematik olarak başlattıkları bu farkındalık faaliyetlerini devam etmeyi amaçladıklarını belirtti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube