Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2014 Perşembe

Aktif Yaşam Kulübü Öğrencileri Rektörümüzü Ziyaret Etti

Üniversitemiz tarafından düzenlenecek “2. Uluslararası Öğrenci Festivali” ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Aktif Yaşam Kulübü öğrencileri, Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Cemil Hakyemez ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Kulüp faaliyetlerine ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunan Doç. Dr. Cemil Hakyemez, öğrencilerimiz tarafından geçen yıl düzenlen Uluslararası Öğrenci Festivalinin yoğun katılımlı güzel bir etkinlik olduğuna dikkat çekerek bu sene 2. si düzenlenecek etkinliğe; Amasya Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi olmak üzere sekiz üniversitenin işbirliği ile daha geniş bir şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Öğrencilerin bir araya gelerek kültürlerini paylaştığı Uluslararası Öğrenci Festivalinin Türkiye’de örnek, güzel bir organizasyon olduğunu belirten Doç. Dr. Cemil Hakyemez, “2. Uluslararası Öğrenci Festivali”nde şiir, halk dansları ve yöresel türküler gibi güzel çalışmaların olacağını ifade ederek kendilerine her zaman destek veren Rektör Prof. Dr. Alkan'a teşekkür etti.

Üniversitemizin öğrencilerinin her zaman yanında olduğunu belirterek öğrencilerimizin her anlamda başarılı olmaları için gayret ettiklerini açıklayan Rektör Prof. Dr. Alkan, her konuda ve herkese verilen maddi ve manevi desteklerin öğrenci kulüplerine de yapıldığını, son zamanlarda sadece akademisyenlerimizin değil, öğrencilerimizin de bu destekler sonucunda ulusal ve uluslararası pek çok başarıya imza attıklarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Üniversitemiz yapmış olduğu ikili işbirliği anlaşmaları ile Erasmus ve Mevlana Değişim Programlarıyla Dünya’nın farklı ülkelerinden gelerek Üniversitemizde eğitime başlayan yabancı uyruklu öğrencimiz, öğrenimlerini sürdürürken üniversitemizi, ilimizi ve ülkemizi daha iyi tanımakla birlikte farklı kültürlerle buluşma fırsatı da bulacaklarını ve aynı zamanda bu öğrencilerimiz, üniversitemizin uluslararasılaşması sürecine de büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Teknolojinin gelişmesiyle fiziksel sınırların her geçen gün daha da ortadan kalktığı günümüz dünyasında eğer bizlerde büyük olmak istiyorsak çalışmalarımızı dünya ölçeğinde yapmalıyız” diyerek Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek “2. Uluslararası Öğrenci Festivali”nin bir önceki yıl olduğu gibi tüm paydaşlarımızın sağlayacağı desteklerle başarı ile yapılacağına inandığını açıkladı.

 “2. Uluslararası Öğrenci Festivali”ne ilişkin konuların ele alındığı görüşmede ayrıca Aktif Yaşam Kulübü’nün 3. sünü düzenleyeceği Ulusal Öğrenci Kongresi için de görüşmeler yapılarak kongrenin uluslararası bir kongreye dönüştürülmesi kararlaştırıldı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube