Yayınlanma Tarihi: 16 Aralık 2014 Salı

HÜBTUAM’a TSO ve KOSGEB’den Ziyaret

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Üniversitemiz bünyesinde kurulan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (HÜBTUAM) ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Merkez Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serhat Fevzi Özeren ile birlikte HÜBTUAM’da incelemelerde bulunarak laboratuvardaki cihazlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

İncelemenin ardından değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan, her şeyin hızla değiştiği ve dönüştüğü 21. yy’da üniversitelerden içinde bulundukları toplumlarla her anlamda iç içe ve bir etkileşim içerisinde olunmasının gerektiğini, Hitit Üniversitesi’nde de bu anlayışla çalışmaların yapıldığını ifade ederek, taşınma işlemleri devam eden laboratuvarımızın çok yakın bir zamanda faaliyete geçececğini ifade etti. Rektör Prof.Dr. Alkan, çok büyük bir yatırım ile kurulan laboratuvarın sadece ilimizin değil, bölgemizin de gururu olacağını, farklı alanlarda projelerin yapılabilmesi için gereksinim duyulan altyapıya hızla kavuşulmasının çok sevindirici olduğunu belirtti. Rektör Alkan, kurulan laboratuvarımızda üniversitemizin en önemli paydaşlarından olan TSO ve KOSGEB’den destek beklediklerini, uluslararası standartlardaki bu araştırma merkezimizde ortak çalışmalar yapmak istediklerini sözlerine ekledi. 

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Fikir aşamasından itibaren içerisinde olduğumuz araştırma merkezimizi bugüne kadar gerek fikren, gerekse teknik olarak destekledik. Nihayet son aşamaya gelindi. Merkezin hizmet vermeye başlamasının ardından sanayicilerimizin, iş adamlarımızın buraya aktif kullanmaları gerekmektedir. Bu sayede iş dünyamız, dışarıda yaptırmak zorunda olduğu birçok analizi kendi ilinde yaptırabilecektir. Araştırma merkezimizin kuruluşundan bu yana Rektörlüğümüzle istişare halindeyiz. Sanayicilerimizin en çok kullandığı makine-ekipmanların HÜBTUAM’da olmasını sağladık. İlimize ve iş dünyamıza böyle hizmet kazandırmasından dolayı Sayın Rektörümüz başta olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Başaranhıncal, iş dünyasının üniversitemiz ile birlikte daha yoğun çalışamalar yapmasının gerektiğini de sözlerine ekledi.

KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu da üniversitemiz bünyesinde kurulan böylesi bir merkezin varlığının sadece üniversiteye değil, ilmize ve bölgemize de güç katacağını belirterek, yapılabilecek her türlü ortak çalışmada yer almak istediklerini belirtti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube