Üniversitemiz Sungurlu MYO’da “Gençlik ve Güvenli Gelecek” İsimli Konferans Düzenlendi

17 Aralık 14

Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gençlik ve Güvenli Gelecek” adlı konferans gerçekleştirildi.

Programa; Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kerim Aktaş, Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Komiser Yrd. Cengiz Dal, Başpolis Memuru Aziz Duman, Polis Memuru Seyhan Baral, Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve çok sayıda Sungurlu MYO öğrencisi katıldı.

Konuşmacı Başpolis Memuru Aziz Duman, eğitim öğretim döneminde terör örgütlerinin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için gerek duydukları en önemli unsur olan eleman temininin engellenmesi, örgütlerin propagandalarından vatandaşların özellikle de gençlerin korunması gerektiğini, bu nedenle bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çalışmalarında, ülkemizin sahip olduğu etnik, dini ve kültürel farklılıkların çatışma ve şiddet aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi, başta öğrencilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sağduyulu bir şekilde davranma refleksi kazandırılmasını amaçladıklarını vurguladı. Terör örgütlerine katılan genç hayatların acı sonlarını video eşliğiyle öğrencilerimize anlatan Aziz Duman, terör örgütlerine karşı ailelerle birlikte çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Duman, öğrencilerimize çevreye karşı daha fazla duyarlı olmalarını, özellikle bilmedikleri kişiler ve yayınlarla karşılaştıklarında bunları öğretmenleriyle ve kendileriyle paylaşabileceklerine değindi.

Öğrencilerin ilgiyle izledikleri program, öğrencilerden gelen soruların cevaplanması ile son buldu.