Yayınlanma Tarihi: 05 Aralık 2014 Cuma

“Anadolu’nun İlk Siyasi Birliği: Hitit Devleti” Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Anadolu’nun İlk Siyasi Birliği: Hitit Devleti” konulu panel düzenlendi.

Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Üniversitemiz öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemiz bünyesinde Arkeoloji ve Hititoloji bölümleri ile Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bulunması, kentimizin sahip olduğu kültür mirasının anlaşılması, korunmasında sorumluluk bilincinin oluşturulması ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynadığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Hitit Uygarlığı’nın her yönüyle araştırılmaya devam edilmesi gerektiğini ve bu doğrultuda Boğazkale Kaymakamlığı, Boğazkale Belediye Başkanlığı, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ve öğretim elemanlarımızla birlikte başarılı çalışmalara imza atılacağına olan inancının tam olduğunu vurguladı.

Moderatörlüğünü Çorum Müzesi Müdürü Dr. Önder İpek’in yaptığı ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi İ.Tunç Sipahi, Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Taş ve Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eric Jean’in konuşmacı olarak katıldığı panelde Anadolu’da uzun yıllar hüküm sürmüş ve Orta Anadolu’da derin izler bırakmış Hitit Medeniyeti hakkında bilgiler verildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube