Yayınlanma Tarihi: 05 Aralık 2014 Cuma

Üniversitemiz Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi TRT Ankara Radyosu’nun Konuğu Oldu

Üniversitemiz Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, TRT Ankara Radyosu’nda yayınlanan “Zamane” isimli radyo programının konuğu oldu.

Prodüktörlüğünü Güler Nasif’in yaptığı “Zamane” programına  Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İ. Tunç Sipahi, Üniversitemiz Hitit Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlknur Taş, Arkeoloji Bölümü  Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eric Jean ve Öğretim Görevlisi Emine Sökmen ile Üniversitemiz Eskiçağ Tarihi Yüksek Lisans Öğrencileri ve Arkeoloji Bölümü lisans öğrencileri katıldı.

Programda, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluşundan Çorum’daki arkeolojik kazılara; Hitit çivi yazısının kesfediliş hikayesinden, günümüzden Hititler dönemine uzanan süreçte “Kültürel genetik” kavramına kadar geniş bir yelpazede açıklamalarda bulunuldu.