Yayınlanma Tarihi: 09 Aralık 2014 Salı

Üniversitemizde Uluslararasılaşma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Dünyadaki hemen herkesi, her kurumu ve kuruluşu, hatta ülkeleri köklü değişiklikler yapmaya zorlayan yenilikler, yükseköğretim kurumlarını da yakından etkilemiştir. Bunun sonucunda eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada ele alınması durumu ortaya çıkmıştır. Eğitim kurumlarının dünya liginde ilerleyebilmesi için daha fazla uluslararası çalışmalar yapması bir gereklilik haline gelmiş olup, önümüzdeki yıllarda bütün dünyada yükseköğretimde uluslararasılaşmanın daha da hızlanarak devam edeceği öngörülmektedir.

Üniversitemizde de bu çerçevede yapılan yoğun çalışmalar kapsamında, pek çok ülke ile eğitim-öğretim anlaşmaları imzalanmış ve bunların sonucunda da pek çok faaliyetler yapılmaya başlanmıştır. Bu işbirlikleri, yükseköğretim kurumları arasında karşılıklı bilgi ve tecrübe aktarımının, sosyal ve kültürel etkileşimin de en önemli araçlarından birisi olarak karşımıza çıkmıştır. 


Üniversitemiz bugün itibariyle dünyanın farklı ülkelerinde yer alan 50 üniversite ile ikili işbirliği, 42 üniversite ile Mevlana ve 25 üniversite ile de Erasmus+ anlaşması imzalamıştır. Söz konusu bu anlaşmalar çerçevesinde karşı üniversiteler ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, staj faaliyeti, uluslararası etkinliklerin düzenlenmesi ve ortak proje çalışmaları yapılmıştır. 

 

 

Eğitimin Uluslararasılaşması çalışmalarının en önemli bileşenlerinden birisi olan öğrenci değişimi kapsamında da Üniversitemize her geçen gün gelen uluslararası öğrenci sayısı artmış olup, bugün itibariyle 3 kıtadaki 22 farklı ülkeden, sayıları 100’e yaklaşan uluslararası öğrencilerimiz, değişim programları kapsamında Üniversitemizde eğitim almaya başlamıştır. 

Diğer yandan üniversitemiz akademisyenlerince de pek çok uluslararası etkinlikler düzenlenmeye başlanmış; böylelikle bilimsel arenada bilgi paylaşımı sağlanmış, ayrıca ilimizin ve ülkemizin tanıtımına da önemli katkılar sağlanmıştır. Bu kapsamda 34. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, Uluslararası İbn-i Haldun Sempozyumu, 9. Uluslararası Hititoloji Kongresi, International Conference on Economic Science and Business Administration (ICESBA) 2014, 3. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Formu, Uluslararası Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri sempozyumu, Uluslararası Öğrenci Festivali, 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Formu, 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası, 2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbol Şampiyonası (Futsal-2017) gibi uluslararası etkinliklerde üniversitemiz yer almıştır.

Bu konuda şimdye kadar yapılan çalışmalar, bundan sonrasında da devam edecektir. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube