27 Şubat 14
Hocalı Soykırımı Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda Anıldı

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyetinin Dağlık Karabağ Bölgesindeki Hocalı Kasabasında, Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından katledilen Azeri siviller için, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda, anma programı düzenlendi.

Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Hocalı Soykırımının, fotoğraf ve video görüntüleriyle gözler önüne serildiği, anma töreninde bir  konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Oğuzhan Kıvrak, İnsan Haklarına ve Uluslararası Hukuki Antlaşmalara rağmen bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen Hocalı Katliamını, bir soykırım hareketi, dünyanın insanlığı unuttuğu gün ve insanlık tarihi için de kara bir leke olarak değerlendirdi.

Yrd. Doç. Dr. Serhat Oğuzhan Kıvrak bu vesile ile Hocalı Şehitlerini saygıyla anıyor, Hocalı Soykırımını KINIYORUZ… dedi.

Anma programı Yüksekokul akademik ve idari personeli ile öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.