Yayınlanma Tarihi: 07 Şubat 2014 Cuma

Rektörümüz Sungurlu’lu İşadamları ile İstanbul’da Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan ve Sungurlu MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Kubilay Karacif, Sungurlu MYO Yerleşkesi’nde gelinen son durumu paylaşmak ve yapılacak binalara destek için işadamlarından Nazım Bekmezci ve Haydar Ali Öztaş ile bir araya geldi. Rektör Prof.Dr. Alkan, Çorum’da geçtiğimiz yıl temeli atılan yaklaşık 7,250 m2’lik Merkezi Araştırma Laboratuvarımızın bu yılın ilk yarısında hizmete gireceğini, 17,000 m2’lik kapalı alana sahip olacak olan Merkez MYO’ndaki inşaatlarımızın birinin Ağustos ayında tamamlanarak hizmete gireceğini, diğerinin de yıl sonuna kadar önemli bir kısmının tamamlanmasının hedeflendiğini ve üçüncü temeli atılacak binamız olan Teknokent’in de 18 Şubat’ta ihalesinin yapılacağını ifade ederek, Kuzey Kampüs Altyapısının Yapılması, İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Merkezi Yemekhane, Kapalı Spor Salonu ile Kampüs Ana Giriş projelerinin tamamlandığını ve önümüzdeki ay ihaleye çıkılabileceğini belirtti. Rektör Alkan, yılların sorunu olan kampüsün tamamlandığını ve kampüslerde toplamda 8 binanın yapımına başlandığını ya da başlanacağını sözlerine ekledi.

İlçelere de büyük önem verdiklerini belirten Rektörümüz Prof.Dr. Alkan, Alaca MYO Kampüsü’nün Sinpaş tarafından bu sene içerisinde tamamlanacağını, İskilip MYO’da İskilip’li işadamlarının destekleriyle ek bina yapılacağını, Osmancık MYO’ya bir spor sahası yapılması için çalışmalara başlandığını, Sungurlu MYO projesinin de iki aşama olarak yapılacağını, ilk aşamasının yapımı için bir kaç hafta içerisinde ihaleye çıkılacağını belirtti. Sungurlu için çok önemli bir değer olan ve ilçenin gelişimine büyük katkılar sağlayacak MYO’nun, kampüsünün tamamlanmasıyla birlikte daha büyüyeceğini ifade ederek, kampüsün hızlı bir şekilde tamamlanması için tüm Sungurlu’lu hemşehrilerimizden ve özellikle işadamlarımızdan destek beklediklerini söyledi. Rektör Alkan, gelinen bu noktada özellikle ilçemiz kaymakamlarının ve Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya’nın çok büyük bir katkısı olduğunu da ifade ederek, kendilerine teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Nazım Bekmezci ve Haydar Ali Öztaş da, Sungurlu MYO kampüs çalışmalarının çok eskiden beri konuşulan ama bir türlü hayata geçirilemeyen bir proje olarak algılandığını ancak Rektör Alkan’ın çabalarıyla ile birlikte hayata geçirilen bir projeye dönüşmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Rektörümüz Prof.Dr. Alkana’a ve Sungurlu MYO’da çok yoğun çalışmalar yapan Yrd.Doç.Dr. Kubilay Karacif’e ve özveriyle çalışan tüm akademik ve idari personele teşekkür ettiklerini söyleyen işadamları, Sungurlu MYO projesine güçleri yettiği kadar destek vereceklerini de ifade ettiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube