Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2014 Pazartesi

Küçük Hititologlar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde

Üniversitemiz Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çorum Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nde “Küçük Hititologlar Yetişiyor Projesi” kapsamında Hititoloji bilim dalını tanıttı.

Yoğun öğrenci katılımının olduğu etkinlikte Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlknur Taş’ın yanı sıra; Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eskiçağ Tarihi yüksek lisans öğrencisi  Birgül Kılıç ve Tarih Bölümü öğrencisi Hüseyin Eke de söz aldılar.

Konferanstan hemen sonra öğrencileri özendirmek amacıyla bir yarışma düzenlendi. Öğrenciler arasında sorduğu sorularla dikkat çeken bir öğrenci yarışmayı kazanarak Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Hitit Başkenti Hattuşaş” gezisine katılamaya hak kazandı.