19 Mart 14
“Küçük Hititologlar Yetişiyor” Projesi Kapsamında Bir Gezi Düzenlendi

Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün birlikte düzenlendiği “Hitit Başkenti Hattuşaş” temalı gezi düzenlendi. “Küçük Hititologlar Yetişiyor”  projesi kapsamında gerçekleştirilen geziye Çorum Endüstri Meslek Lisesi’nden ve Tarih Bölümü’nden öğrenciler katıldılar. Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlknur Taş koordinatörlüğünde gerçekleştirilen gezide; Boğazköy, Alacahöyük ve Hattuşa’da bulunan müzeler ile ören yerleri öğrencilere tanıtıldı. Tarih bölümü öğrencilerini heyecanlandıran açık hava müzesi dersi  ile Kalkolitik çağlardan günümüze kadar uzanan 7500 yıllık tarih Doç. Dr. İlknur Taş’ın anlatımları ile zihinlerde canlandı.

Gezinin sonunda, Üniversitemiz öğrencileri Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ait konakların bahçesinde ağırlandı.