Yayınlanma Tarihi: 28 Mart 2014 Cuma

Mevlana Değişim Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü etkinlikleri kapsamında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Akademik Değişim Programları Mevlana Değişim Programı Uzmanı Fırat Güzeldağ’ın katılımıyla Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda Mevlana Değişim Programı Tanıtımı ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Yurtiçindeki yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir hareketlilik programı olan Mevlana Değişim Programı diğer değişim programlarından farklı olarak, Erasmus Programına katılan ülkeler haricinde hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır.

Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan, Mevlana Değişim Programı hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra koordinatörlüğün çalışmalarından bahsetti. Mevlana Değişim Programını, Ülkemizin dünyadaki yeri için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Doç. Dr. Asan, programın başarısını Türkiye’nin başarısı olarak gördüğünü vurguladı.  Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın üstün çabaları sayesinde 1 yıl içinde 9 ülkeden 24 üniversite ile Mevlana Değişim Programı protokolü imzalandığını ve değişime başlamış şanslı üniversitelerden birisi olarak, Hitit Üniversitesi’nin 2013-2014 eğitim öğretim yılında 6 öğretim üyesi ve 7 öğrenci ile değişime katıldığını belirtti.

Toplantının devamında Mevlana Değişim Programı’nın kapsamı ve işleyişi hakkında detaylı bilgi veren Uzman Fırat Güzeldağ, sunumunun ardından dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Uzm. Güzeldağ, konuşmasının sonunda emeği geçen herkese ve misafirperverliğinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkürlerini iletti.  Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise bu tür bir etkinliğin Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Toplantı bitiminde katılımcılar fuayedeki ikram servisinde bir araya geldi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube