Yayınlanma Tarihi: 07 Mart 2014 Cuma

Harita ve Kadastro Programı Öğrencileri BAŞARSOFT Firmasıyla Buluştu

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı öğretim elemanları,  öğrencileri iş hayatına girmeden önce bilgilendirmek ve kendilerine yön çizmelerine yardımcı olmak amacıyla, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış, sektöründe öncü firmaları öğrencilerle bir araya getirerek etkinlik düzenlemektedirler.

Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın konuğu, 1997 yılında kurulmuş olan ve dünya çapında kullanılan Google Maps’in harita sağlayıcısı ve Pitney Bowes firması ürünlerinin Türkiye yetkili distribütörlüğünü elinde bulunduran, ülke çapında coğrafi bilgi sistemleri konusunda öncü BAŞARSOFT firması oldu. Konferansa Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan firma yetkilileri Arda Can Kocaoğlu, Kadriye Toy, Cihat Duman firmanın kuruluşu ve bugünkü konumuna gelişi hakkında bilgileri içeren kısa bir sunum yaptı. Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) konusunda BAŞARSOFT firmasının distribütörü olduğu MapINFO Professional, Encom Discover & 3D, Vertical Mapper, MapBasic, MapXtreme programlarının tanıtımı ve bu konuda özel şirket ve kamu kurumlarıyla yapılan projeler hakkında bilgiler verilerek mesleğin değişimi ve gelişimi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Firma yetkilileri konuşmalarında, iş hayatında Coğrafi Bilgi Sistemlerinin bugün olduğu gibi gelecekte de öneminin ve uygulama alanlarının artacağını belirterek öğrencilere CBS yazılımlarına yönelmelerinin mesleklerinde başarılı olmanın kapılarını açacağını belirtmişlerdir.

Etkinlik,  soru cevap bölümünün ardından yapılan çekilişle 2 öğrencimiz ücretsiz Mapinfo Professional, 1 öğrencimiz de Encom Discover & 3D eğitimi alma hakkı kazanmışlardır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube