Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2014 Pazar

2014-ALS Sınavı Yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca yapılan TSK Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavının (2014-ALS) 20 Nisan 2014 Pazar günü 48 il merkez ile birlikte ilimizde de gerçekleştirildi. İlimizde ilki 2012 yılında uygulanmış olan ALS sınavına, ilimizden ve çevre illerden yaklaşık 800 aday katılmıştır.

ALS Sınavı Nedir?

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla uygulanan yazılı sınavdır. TSK Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavının 1. aşamasını oluşturan Yazılı Sınav (ALS) , sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi esaslarını kapsamaktadır. Yazılı sınav sonuçları, en yüksek puan alan adaydan başlanarak genel başarı sırasına konulacak ve değerlendirme sonucunda çağrılacak aday sayısına bağlı olarak bir baraj puan belirlenecektir. Yazılı sınav için belirlenecek baraj puanını aşan adaylar, 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanacaklardır.

ÇORUM İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ