Yayınlanma Tarihi: 21 Nisan 2014 Pazartesi

“Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm” Konulu Sempozyum Düzenlendi

Çorum'un gelecekteki turizm stratejilerine katkı sunmak amacıyla, Çorum Valiliği, Üniversitemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliği ile 18-19 Nisan 2014 tarihleri arasında “Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm” konulu sempozyum düzenlendi.

Sempozyuma Çorum Valisi Sabri Başköy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, Üniversitemiz öğretim elemanları, turizm sektörü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun açış konuşmasını Vali Sabri Başköy yaptı.

Çorum’un sahip olduğu turizm potansiyeline dikkat çeken Sabri Başköy, yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonlarında ön plana çıkardıkları hususları paylaşarak saha çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Turizm ve tanıtım alanındaki problemlere de dikkat çeken Başköy, sempozyumun Çorum turizmi için yeni bir yol haritası oluşturacağına işaret etti.

Açış konuşmasının ardından Kültür Turizmi, Somut Olmayan Kültürel Miras, Doğa Turizmi ve Alternatif Turizm Olanakları olmak üzere dört farklı oturumla devam eden etkinlik, oturumlar sonrasında yapılan açıkoturumla sona erdi.

Çorum ilinin turizm potansiyelini değerlendirerek; turist ziyaretini ve konaklama sürelerini arttırmak, kültürel ve tarihi mirası korumak ve geliştirmek amacıyla orta ve uzun vadede kentteki ilgili paydaşların katılımı ile gerçekleştirilen Sempozyumda; Prof. Dr. Gülen Elmas Arslan, Prof. Dr. Yaşar Erkan Ersoy, Prof. Dr. Sezer Korkmaz, Prof. Dr. Nebi Özdemir, Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Prof. Dr. Ahmet Ünal, Prof. Dr. Şiir Yılmaz, Doç. Dr. Atilla Engin, Doç. Dr. Nazmiye Erdoğan, Doç. Dr. Andreas Schachner, Doç. Dr. Merih Taşkay, Yrd. Doç. Dr. Ebru Boyacıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş, Dr. Önder İpek ve Öğr. Gör. Yılmaz Sevgül konuşmacı olarak katıldılar.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında alanında uzman birçok akademisyenin katılımı ile düzenlenen “Hititlerin Başkentinde Kentsel Bellek ve Turizm” konulu sempozyumda, yerel turizm değerleri ve tanıtımda kullanımı konusunda çeşitli sunumlar yapılarak şehrimizin önümüzdeki dönem turizm mastır planına ilişkin konular ele alındı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube