Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2014 Perşembe

"Haydi Kazıya" isimli II. Arkeoloji Öğrencileri Paneli Düzenlendi

Üniversitemiz Arkeoloji Kulübü tarafından Karadeniz Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Çorum Belediyesi işbirliğiyle "Haydi Kazıya" isimli II. Arkeoloji Öğrencileri Paneli ve bir dizi etkinlikler Çorum Müzesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Çorum Valisi Sabri Başköy’ün eşleri Fatma Başköy hanımefendi, İl Emniyet Müdürü eşi Gülcan Doğan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü Öğretim Elemanları, öğrencileri ve Yavuz Sultan Selim ile Bahçelievler İlkokul öğrencileri katıldı.

Etkinlik kapsamında, kazı havuzunda deneysel arkeoloji, eğitim atölyesinde çivi yazılı tablet yapımı ve müze bahçesinde yaratıcı drama faaliyetleri Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü öğrencileri tarafından yapıldı.

 II. Arkeoloji Öğrencileri Paneli’nde ise Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz moderatörlüğünde, Arkeoloji 3. sınıf öğrencisi Tuba Saygın "Arkeoloji Nedir ?", Arkeoloji 2.sınıf öğrencisi Meral Göz       "Çivi Yazılı Tablet Yapımı", Arkeoloji 1.sınıf öğrencisi Lokman Selçuk Şahin " Atatürk ve Arkeoloji", Arkeoloji 1.sınıf öğrencisi Yağmur Sönmez " Çorum'da Yer Alan Ören Yerleri" adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube