Yayınlanma Tarihi: 12 Mayıs 2014 Pazartesi

MYO Öğrencilerimiz Çorum’un Tarihi Değerleri Üzerine Bir Gezi Düzenledi

Çorum’un ünlü metal sanatçısı Hasan Tuluk’un rehberliğinde El  Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Selma Yılmaz ve HÜKAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tuğba Gülen ile Geleneksel  El Sanatları bölümü öğrencileri  Çorum’un tarihi dokusunu yakından görme fırsatı yakaladı.

Çorum’un tarihi dokusunun oluşumunda önemli yere sahip olan Çorum Kalesi, Han Camii, Sabri Laçin’in Evi, Karaorhanlar Konağı, Hanoğlu Konağı, Çelep Sokağı, Kavukçu Sokağı, Velipaşa Konağı   Hasan Tuluk’un verdiği bilgiler ışığında gezildi.

Yapılan gezide Veli Paşa Konağında Hasan Tuluk tarafından “Sanat ve Değerlerimiz “konulu söyleşi de gerçekleştirildi. Çorum Belediyesi Kadın Kültür  ve Sanat Merkezi Müdürü  Nuran Hakyemez ve Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer’in sıcak karşılamaları ile renklenen söyleşi de  değerli sanatçı Hasan Tuluk  öğrencilere ; sanatta başarıyı yakalamak için disiplinli çalışmanın, kendine güveninin ve değerlerimize sahip çıkmanın önemine değindi. Hasan Tuluk konuşmasında; yeni inşaa edilirken, eskinin korunmasının gerekliliğine  de vurgu yaptı.

Gezi programı; El  Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Selma Yılmaz, Öğr. Gör. Tuğba Gülen ve öğrencilerin Hasan Tuluk’a  programa yaptığı katkılardan dolayı ettikleri teşekkür ile sonlandı.  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube