Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2014 Salı

Arkeoloji Kulübü Teknik Gezi Düzenledi

Üniversitemiz Arkeoloji Kulübü öğrencileri, Prof. Dr. Ahmet Ünal, Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz ve Yrd. Doç. Dr. Hatice Kübra Ensert’in eşliğinde Sivas’a teknik gezi düzenledi. Çorum-Alaca-Sorgun istikametinde öncelikle İtalyanlar tarafından kazılan ve Hititlerin önemli bir kült merkezi olduğu düşünülen Yozgat/Taşlık Köyü yakınlarındaki Uşaklı Höyük ziyaret edildi. Kulüp üyeleri daha sonra, Sivas Altınyayla İlçesi’nde bulunan Hititlerin yerleşim yerlerinden biri olan Kuşaklı/Şarişa ve Yıldızeli İlçesi’nde bulunan Kayalıpınar kazı yerlerini ziyaret ettiler.

Alman ekiplerin yürüttüğü kazıları büyük bir ilgiyle gezen öğrenciler, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından anlatılan tüm bilgileri kameraya alıp, not ettiler. Hitit yerleşimlerinin mimarisini ve yapıların özelliklerini yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler daha sonra Sivas Müzesi, Sivas Cumhuriyet Meydanı ve meydanda bulunan, 1271 yılında inşa edilen Çifte Minareli Medrese ve Şifaiye Medresesini de ziyaret ettiler.