Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2014 Çarşamba

Öğrencilerimizden “Edebiyatımızda Kötülük ve Kötüler Sempozyumu”na Katılım

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden beş öğrencimiz bireysel bildirilerle İstanbul Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü tarafından düzenlenen “Edebiyatımızda Kötülük ve Kötüler” başlıklı öğrenci sempozyumuna katıldılar. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de başvurabildiği etkinliğe en yoğun katılımın Üniversitemizden olduğu görüldü. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim görevlilerinden Öğr. Gör. Dr. Sevinç Ahundova’nın nezaretinde sempozyuma katılan öğrencilerimiz ve bildiri başlıkları:

Elif Duman: Efsanelerde Mitolojik Kötü Albastı

Rabia Karagöz: Ölüler Diyarının Kötü Efendisi 'Hades'

Tuğçe Ülger: Türk Edebiyatında Bedduanın Yeri

Çiğdem Kaya: Pam Küre Bey Oğlu Bamsı Beyrek Hikâyesinde Kötülük Unsuru Üzerine

Simay Kılıç: İlk On Paralık Polisiye Hikâyelerinde Kötülük Unsuru

Sunumlarını görsel açıdan da zenginleştiren öğrencilerimiz, dinleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıp konuları hakkında yöneltilen soruları başarıyla cevapladılar. Ayrıca daha önce Üniversitemizde Şeyh Sadi ile ilgili olarak düzenlenen panele katılan Yeditepe Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Kanar ve Prof. Dr. Naci Tokmak ile yeniden görüşme fırsatı buldular.