Yayınlanma Tarihi: 29 Mayıs 2014 Perşembe

Öğrencilerimiz Türk Dili Edebiyatı Sempozyumunda

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden Hacer Gülcan ve Meryem Öztürk Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından düzenlenen Türk Dili ve Edebiyatı Konulu II. Ulusal Öğrenci Sempozyumu’na bireysel bildirilerle katıldılar.

Hacer Gülcan “II. Abdülhamit Döneminde Edebiyat Öğretimine Bir Bakış” konulu bildirisinde II. Meşrutiyet Döneminde Aşiyan Dergisi’nde yayımlanan Cenap Şehabettin’in “Mekteplerde Edebiyat” başlıklı yazısından hareketle II. Abdülhamid devri okullarındaki eğitim anlayışı üzerine bir bildiri sunmuştur.

Meryem Şentürk’ün bildirisi ise “Naipyusuf Köyü Dünden Bugüne Pomak Düğün Âdetleri” adını taşımakta olup 1877 Osmanlı- Rus Savaşı esnasında Edirne’nin Havsa ilçesine yerleştirilen Bulgar Türklerinin geleneksel düğün adetlerini konu almıştır.

Her iki öğrencimiz de ilk kez bir sempozyuma katılmaktan duydukları heyecanı dile getirip kendilerine ait bir bildiriyi kürsüden hocaların da aralarında bulunduğu bir topluluğa sunmanın unutulmaz bir anı ve tecrübe kazandırdığını ifade ederek verdiği fırsat ve imkânlardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür ettiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube