Yayınlanma Tarihi: 09 Mayıs 2014 Cuma

Rektörümüz Çorum Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Anadolu Öğretmen Lisesi’nin düzenlediği Kariyer Günleri Meslek Tanıtım etkinliği kapsamında Çorum Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Rektörümüzün özgeçmişinin katılımcılara okunması ile başlayan program, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın Üniversitemize ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak öğrencilerin meslek tercihleri üzerine yapmış olduğu konuşma ile devam etti.

Üniversitemizin 1976 yılında yükseköğretime başladığını, 2006 yılında da Hitit üniversitesi adı altında çalışmalarını sürdürdüğünü ve şuan itibari ile de Üniversitemizin7 fakülteye ulaştığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde yer alan bölüm/programlara ilişkin açıklamalarda bulunarak Üniversitemizin öğrencilere sunduğu imkanlar hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan konuşmasını, zamanın hızlı geçtiğine dikkat çekerek, her alanda yapılacak bir şeyler olduğunu ve bu bağlamda zamanı olabildiğince dolu dolu geçirmeleri yönünde öğrencilere önerilerde bulunarak sürdürdü.

İnsanın varlık sebebinin kendisine, ailesine ve diğer insanlara fayda sağlamak olduğunu açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, çalışmanın önemini işaret ederek başarının tesadüfen olmadığını ifade etti.

Teknolojinin gelişmesiyle fiziksel sınırların her geçen gün daha da ortadan kalktığına dikkat çekerek çalışmalarımızı dünya ölçeğinde yapmamızın önemini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan “Bize düşen sizlere nitelikli, kaliteli eğitim verilmesini sağlayarak dünyaya entegre olmanız  ve kendi etrafımızdaki insanlara olabildiğince fayda sağlamanızdır” dedi.

TÜBİTAK vb. kamu kurum ve kuruluşlarının öğrencilere yönelik destek ve imkanlarına da dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  “Reel hayattan da uzaklaşmadan, gücünüz yettiği oranda hedefiniz büyük olsun ve ne olmak istiyorsanız, o mesleğin en iyisi olun, siz mesleğinizde iyi iseniz, her mesleğe istihdam var” diyerek konuşmasına “Sevdiğiniz işi yapın, onun adı hobidir, o da insanı yormaz dinlendirir” şeklinde devam etti.

Öğrencilerden dünya ölçeğinde büyük düşünmelerini ve üniversitede tercihlerinde üniversitelerin öğrencilere sunduğu imkanları dagöz önünde bulundurmalarını isteyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,öğrencilere başarı dileklerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Soru-cevap kısmı ile devam eden program, Çorum Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ahmet Gömeç’in, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür plaketi takdimi ile sonlandı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube