Yayınlanma Tarihi: 11 Haziran 2014 Çarşamba

OKA Kalkınma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)’nın 2014 Yılı İkinci Kalkınma Kurulu Toplantısı Üniversitemiz ev sahipliğinde Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan yaptı.

Katılımcıları Üniversitemizde/şehrimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, OKA’nın başarılı çalışmalara imza attığını belirterek bunlardan birinin de temeli atılan (09.06.2014) TEKNOKENT binamız olduğunu ifade etti.

Sadece Çorum’a değil bölgemize ve ülkeye değer sağlayacak bu projenin hayata geçmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek emeği geçenlere şükranlarını sunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, şehrimize/bölgemize katma değeri yüksek önemli çalışmalar yapma gayretinde olduklarını dile getirerek Üniversitemizin OKA ile yaptığı ortak çalışmalara ve aynı zamanda bölge üniversitelerimizin OKÜP platformunda da yapmış olduğu farklı iş birliğine yönelik çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Bu iş birlikleri ile Ar-Ge’nin yapıldığı, beyin gücünün bulunduğu en müstesna yerler olan üniversitelerin  bölgemize/ülkemize katma değeri yüksek çalışmalar yapacak formülleri ortaya koymaya çalıştıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  temeli atılan TEKNOKENT’imizin de bunlardan bir tanesi olduğunu ifade ederek TEKONOKENT’in Organize Sanayi Bölgemizde yapılmasının da bu projeye  özel bir anlam kattığına dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, TEKNOKENT projenin üniversite-sektör iş birliğinin somut bir göstergesi olduğunu dile getirerek bu vb. projelerle tüm paydaşlarımız ile iş birliğine Üniversitemizin hazır olduğunu açıkladı. “Pratikteki eksiklikleri ortadan kaldıracak, birbirimize doğru adımlar atalım” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  somut sonuçları olan verimli bir toplantı olması temennilerini ileterek sözlerini sonlandırdı.

Amasya Üniversitesi Rektörü / Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Orbay da böylesine nezih bir ortamda tarihi ve sanayisi ile güç katan, her gün büyüyen Çorum’da toplantı yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek toplantıda alınacak kararların, yapılacak sunumların illerimize, bölgelerimize, Orta Karadeniz Bölgesi’ne ve en genelde de tüm ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Vali Sabri Başköy de OKA Kalkınma Kurulu Üyeleri olarak bir hizmeti ifa için bir araya gelindiğini belirterek burada alınan kararların geri beslemesinin önemine dikkat çekti. Kalkınma Ajanslarının tüm yerel ve sosyal dinamiklerin temsil edildiği kurullar olduğunu belirterek bu toplantıda alınan kararların yön verici nitelikte olduğunu açıklayan Vali Başköy,  bu  ajanslara daha fazla ödenek beklediklerini ifade ederek toplantının hayırlara vesile olacak bir toplantı olması dilekleriyle sözlerini sonlandırdı.

Protokol konuşmaları sonrasında Amasya Üniversitesi Rektörü / Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Orbay, Çorum Sosyal Etüt ve Proje  Müdürü Esat Kolbaşı ve Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İbrahim Akpınar tarafından Divanı oluşturulan toplantı; Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Erkan Ersoy’un “Hitit Uygarlığı, Kültürel Miras Alanları ve Türkiye Turizmi”, Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya’nın “Bölgenin Kalkınmasında Turizmin Önemi”,  OKA Uzmanı Murat Şimşek’in “Yeşilırmak Havzası Projesi” ile ilgili sunumları, Av. Sevgi Çetin’in “Turizm Hukuku” konulu konuşmaları, Üniversitemiz Öğretim Üyesi / Çorum Teknoloji ve Geliştirme Bölgesi TEKNOKENT Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş’ın “Güdümlü Proje Sunumu”, ilköğretim öğrencileri Ahmet Buğra Arslan ve Cem Barış Çelik’in “İnovatif Kutu” isimli çalışmaları, ortaöğretim öğrencileri Muhammet Abdullah Ortakaya ve Hasan Hüseyin Küçükağızka’nın derece elde ettikleri çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımları ile devam eden toplantı, OKA Uzmanları Dilem Koçak ve Zeynep Tuğba Şavlı’nın OKA faaliyetlerine ilişkin yapmış oldukları sunum ve sonrasında yapılan soru-cevapla sonlandı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube