Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2014 Cuma

Rektörümüz Milletvekillerimizi Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Millet Vekillerimiz Salim Uslu ve Cahit Bağcı’yı ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Vekillerimizle ikili görüşmelerde bulunarak Vekillerimizi 27 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Meslek Yüksekokulu 2. Etap ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu temel atma törenimize davet etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ziyaretinde, yılsonu tamamlanacak olan Teknokent için teknoloji ağırlıklı ARGE firmalarının katılımı için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek destek istedi. Ayrıca 2015 Mayıs ayında yapılacak olan 4.Uluslararası Dünya Ekonomi Forumu hakkında da bilgiler vererek, “Forumun uluslararası boyutta aktif bir katılımla gerçekleştirilebilmesi için desteklerinizi istiyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, inşaatı devam eden yatırımlar hakkında da bilgiler vererek, 14 Kasım 1944 Ahıska Türklerinin Sürgünün 70. Yılında Çorum’da yapılması planlanan Ahıska Sürgününün  ele alınacağı sempozyumu hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Milletvekilimiz Salim Uslu, “Hızla büyüyen ve gelişen Hitit Üniversitemizin, her geçen yıl bölümlerinin ve öğrenci sayılarının artması Çorum için son derece önemli. İşbirliği içerisinde yapılan çalışmalar ürünlerini vermektedir. Yeni binalarımız Çorum’a hayırlı uğurlu olsun. Teknokent için TTNET Genel Müdürümüz ile görüştük gelişmeleri takip edeceğiz. Ahıska Türkleri için hazırlanan sempozyumuna da gerekli katkıyı sağlayacağız” dedi.

Milletvekilimiz Uslu ayrıca “hafta sonu LYS sınavına girecek öğrencilerimize başarılar dilerim. Kazandıkları takdirde hızla gelişen ve büyüyen Hitit Üniversitemizi tercih etmelerini de tavsiye ediyorum” dedi.

Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Çorum Millet Vekilimiz Dr. Cahit Bağcı ile görüştü. İş kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik ön gören torba tasarının plan ve bütçe komisyonu görüşmeleri devam ettiğinden Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ı TBMM bahçesinde misafir etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Bağcı, açılışlarla birlikte Üniversitemizin daha da güçleneceğini ve Üniversitemizin her türlü projesine destek olacaklarını ifade etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube