Yayınlanma Tarihi: 23 Haziran 2014 Pazartesi

Üniversitemiz Öğretim Üyesi ÇRT’de Diyabet Sohbeti Yaptı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Güler, ÇRT’de Ayhan Aykanat’ın sunmuş olduğu Günün  İçinden programına konuk oldu.

Prof. Dr. Güler, diyabet tipleri, nedenleri, diyabet gelişmesinde risk faktörleri, belirtileri ve önlenmesi konularında bilgiler verdi.

Özellikle ebeveynlerinden biri veya her ikisinde diyabet olan, kilo fazlalığı olan bireylerin normal kiloda olacak şekilde beslenme ve yaşam tarzlarını değiştirmelerinin önemi vurgulayan Prof. Dr. Güler, Tip 2 diyabet gelişiminin önlenebildiği, özellikle çocuk yaşta sağlıklı beslenme ve fizik aktivite davranışlarının geliştirilmesinin önemini ifade etti. Sebze ağırlıklı dengeli beslenme ve fizik aktivitenin sadece diyabetten koruyucu olmadığı diyabet gelişmiş kişilerde de metabolik kontrolün sağlanmasında çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Güler, ilaç tedavisi ve düzenli takip ile diyabete bağlı gelişebilecek pek çok sıkıntılı durumun önlenebileceğinden bahsetti.

Prof. Dr. Güler Tıp Fakültesi’nin kurulması ile diyabet bakımında ilerlemeler kaydettiklerini, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde büyük hastanelerde yapılan diyabet eğitimi ve tıbbi beslenme eğitimini aktif olarak başlattıklarını, diyabetik ayak polikliniğini açtıklarını vurguladı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube