Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2014 Pazartesi

Rektörümüz, İlimizdeki Harita Mühendisleri ile Biraraya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, ilimizde görev yapan kamu ve özel sektördeki Harita Mühendisi meslektaşlarımızla bir araya geldi. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Çorum Temsilcisi Hüseyin Sevcan tarafından koordine edilen toplantıya, harita sektöründeki gelişmeler, yaşanan sorunlar ile ilimizde yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Toplantının tüm katılımcılara fayda sağlayacağına inandığını dile getirerek konuşmasına başlayan Hüseyin Sevcan, Rektör Prof.Dr. Alkan’ın uzun sürede yapılacak işleri bir kaç yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiğini ifade ederek, bir meslaktaşımızın bu başarısından büyük bir memnunyet duyduklarını belirtti. Düzenlediğimiz toplantının harita mühendisi meslektaşlarımızla bir araya gelerek, sorunlarımızı paylaşmamıza vesile olduğunu belirten Sevcan, bu tür toplantıların birbirimizi daha iyi anlayıp konuşma ve buluşma fırsatı sağladığını belirterek, yoğun katılımdan dolayı tüm meslektaşlarımıza teşekkür etti.

İlimiz genelinde özel ve kamu sektöründe görev yapmakta olan hemen tüm harita mühendisi meslektaşlarımızla  birarada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof.Dr. Alkan, göreve geldiklerinden bu yana sadece üniversitemizde değil, ilimizd de büyük bir sorun olarak görülen Üniversite Kampüsü konusunda büyük bir gelişme kaydedildiğini, göreve geldiklerinde 177,506 m2 arazimiz varken, devam eden tahsis işlemleri bittiğinde toplam yaklaşık 2,750,000 m2’ye ulaşıldığını belirtti. Merkez Laboratuvar, Çorum MYO 1 ve 2. Etap, Teknokent, Sungurlu MYO ve Alaca MYO ile birlikte 6 inşaatın devam ettiğini, yakın bir zamanda Kuzey Kampüsünde inşaatlara başlanacağını söyledi. Bu sene 15,000 öğrenciye ulaşacaklarını öngördüklerini, şu anda 600'e yakın öğretim elemanı ve 300'ün üzerinde idari personel ile birlikte ilimizin en büyük kurumlarından biri olduklarını sözlerine ekledi. Rektör Prof.Dr. Alkan, ilimizde her alanda önemli gelişmelerin katedildiğine dikkat çekerek, üniversitemizin ve ilimizin gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Yedincisi, 15-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde Çorum’da gerçekleştirilecek olan “7. Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumunun” ülkemizde bulunan konuyla ilgili akademisyenlerin de katılımıyla mesleğimize yeni ufuklar açaçağına inandığını belirten Rektör Prof.Dr. Alkan, sempozyuma ilimizdeki meslektaşlarımızın da yoğun katkılarını beklediklerini belirtti. 1976 yılında eğitim hayatına başlayan Meslek Yüksekokulumuzun en köklü ve en eski programlarından biri olan Harita ve Kadastro Programı’nın her geçen gün daha da geliştiğine dikkat çeken Rektör Prof.Dr. Alkan, öğrencilerimizi en son teknolojik gelişmeleri dikkate alarak yetiştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, Osmancık MYO’da açılan Harita ve Kadastro programının bu seneden itibaren öğrenci alımına başlayacaklarını söyledi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube