Yayınlanma Tarihi: 06 Temmuz 2014 Pazar

Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu Rektörümüzü Ziyaret Etti

Çorum Milletvekilimiz TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Alagöz, Nurettin Karaca ve Ünal Cevizci ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar ile ileriye dönük yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, Milletvekili Uslu, Hitit Üniversitesi’nde yoğun olarak yapılan çalışmalar neticesinde, üniversitenin şehrin gelişmesine de büyük bir katkı sağladığını belirtti. “3 yıl öncesine kadar yılların sorunu haline gelen kampüs sorunu ile ilgilendiğimiz Üniversitemizde; bugünlerde çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Kuzey ve Güney Kampüs’ün yanı sıra her geçen yıl bölümlerin, öğrenci sayılarının artması, nitelikli ve özgüveni yüksek öğrenci yetiştirilmesi ile Teknokent ve Merkez Laboratuvarla beraber üniversite sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen başarılı projeler sonucunda inanıyorum ki Hitit Üniversitesi en kısa sürede hak ettiği yere ulaşacaktır” diyen Salim Uslu, Hitit Üniversitesi’nin ülkemizde ve dünyada geniş bir alana etkinliğini hissettirmesindeki başarılı çalışmalarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini iletti. Şu ana kadar olduğu gibi bundan sonrasında da Rektör Alkan’a yapılacak çalışmalarda her zaman destek vermek istediklerini, her zaman üniversitenin yanında olduklarını sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan, neredeyse 40 yıllık yükseköğretim geçmişinin üzerine kurulan Hitit Üniversitesi’nin yıllarca çözüme kavuşturulamamış olan kampüs sorununun çözüldüğünü, 3 yılda arazi sorununun çözülmesine ek olarak, 2’si ilçemizde olmak üzere 6 farklı inşaatın devam ettiğini ve yakın bir zaman içerisinde de Kuzey Kampüs’te pek çok inşaatın başlayacağını vurguladı. Bir kaç yıl içerisinde tüm altyapı sorununu çözmüş bir Hitit Üniversitesi’ne ulaşılacağını, bu konulardan daha çok özellikle üniversitemizin dünya ölçeğinde tanınırlığı olan, dünya bilim standartlarını yakalamış, evrensel bir kurum haline nasıl dönüştüreceğimiz konularına odaklanmamız gerektiğini ifade eden Rektör Prof.Dr. Alkan, üniversitemizin her geçen gün sayısı artan, konusunda uzman, dünyayı yakından takip eden çok güçlü akademik kadrolarıyla başarılı çalışmalara imza atacaklarına, koydukları evrensel hedeflere ulaşacaklarına inandıklarını belirtti.

Ayrıca ziyarette 14 Kasım 1944 Ahıska Türklerinin Sürgününün 70. Yılında Çorum’da yapılması planlanan Ahıska Sürgününün ele alınacağı sempozyum hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube