Yayınlanma Tarihi: 01 Eylül 2014 Pazartesi

Üniversitemiz Kuzey Kampüs 1. Etap İnşaatı Yer Teslimi Yapıldı

Üniversitemiz Kuzey Kampüsü 1. Etap İnşaatı için ihale süreci tamamlanmış olup, yüklenici firma olan Nuhoğlu İnşaat San. ve Tic. A.Ş. & Dalgıçlar İnşaat Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’ye yer teslimi yapıldı.

Yer teslimi öncesinde basın açıklaması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kuruluşundan bu yana geçen 8 yıllık bir süre zarfında ilimizin göz bebeği kurumlarından birisi olan Hitit Üniversitesi, fiziki altyapısını iyileştirme çalışmalarını hızla sürdürmekle birlikte, akademik ve eğitim için gerekli çalışmaları da tüm hızıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek “Hitit Üniversitesi’nin yıllar sonrasının köklü bir üniversitesine dönüşmesinin, ancak bugünden atılacak sağlam adımlarla gerçekleşeceğine olan inancımız, bizlerin bu başlangıç döneminde büyük atılımlar yapmamız gerektiğini göstermektedir. Hedefimiz, Üniversitemizi sadece niceliksel değil, nitelik olarak da büyütmek olmalıdır” dedi.

2011 yılında başlatılan kampüs çalışmalarında öncelikle üniversitemizin gelişimi, kısa, orta ve uzun süreli hedefleri dikkate alınarak arazi planlamasının yapıldığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük ve gelişmiş şehirlerin dışındaki illerde kurulan pek çoğu yeni olan üniversitelerin kendi temel faaliyetlerini yerine getirmekle birlikte, şehrin gelişimine de katkı sağlaması gerektiği düşüncesi de, arazi seçiminde çok önemli bir kriter olarak ele alındığını vurguladı.

“Seçilecek kampüslerin şehirden uzak olması belki büyük şehirlerde trafik, ulaşım kolaylığı, yaşam koşullarının daha ucuz olması vb. gibi faktörlerle tercih sebebi bile olabilirken, Çorum gibi gelişmekte olan illerde bu durumun şehrin gelişimine olumlu katkı sağlamayacağı değerlendirilmiştir” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Çorum ilinin 2007 yılından bu yana il nüfusu ile, 2023’e olan il nüfus projeksiyonuna bakıldığında sürekli bir gerileme olduğunu ve yapılan değerlendirmeler ve benzer durumdaki diğer üniversitelerin yaşadığı tecrübelerden hareketle, üniversitenin şehrin dışına çıkmasının zaten nüfus olarak küçülmekte olan Çorum ili için doğru bir yaklaşım olamayacağı kanaatinin doğduğunu belirtti.

Çorum ilinin 2007-2013 yıllarındaki il nüfusu ve 2014-2023 yıllarındaki nüfus projeksiyonu

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan: “Kuzey ve Güney Kampüs Olmak Üzere İki Ayrı Kampüs Alanı Belirlendi”

2011’de başlatılan kampüs çalışmaları çerçevesinde geçen 3 yılda çok önemli yollar kat edildiğini, satın alma, kamulaştırma ve tahsis işlemleri ile oldukça kısa sayılabilecek bir sürede kampüslerin tamamlandığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ilimizin kuzey doğu bölgesinde yer alan ve Kuzey Kampüs adı verilen bölge ile şehrin güney batı bölgesinde yer alan ve Güney Kampüs adı verilen bölgelerden oluşan iki ayrı kampüs alanının belirlendiğini söyledi.

Kuzey Kampüsün 1. Etap : Acilen (kısa vadeli) ihtiyaç duyulan bölge, 2. Etap : Orta vadede değerlendirilecek bölge ve 3. Etap : Uzun vadede değerlendirilecek bölge olmak üzere 3 etaptan oluştuğunu açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Kuzey Kampüste tahsis işlemleri devam eden arazilerle birlikte bugün itibariyle 2.190.936 m²’ye, Güney Kampüste ise 461.441m²’ye ulaşıldığını, Üniversitemizin toplamda diğer birimlerimiz ile birlikte 2.904.505 m² yerleşke alanına sahip olduğunun altını çizdi.

“Kuzey Kampüs 1. Etap Yapım İşi Kapsamında Altyapı Projeleri İle Birlikte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Merkez Yemekhane ve Spor Salonu Binaları Yer Alıyor”

Yer teslimi yapılan Kuzey Kampüs 1. etap yapım işi altyapı projeleri çerçevesinde ısı ve enerji merkezi binalarını, bunlara bağlı galeri ve enerji hatlarını, kampüs giriş kapısını, kampüs yollarını (bisiklet yolu, yaya yolu vb. dahil), pis su, temiz su, yangın suyu ve yağmur suyu hatları yer alıyor.

Alt yapı projelerinin yanı sıra idari ve derslik olmak üzere iki bloktan oluşan ve toplam 20.200 m² kapalı alana sahip İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, idari ve derslik olmak üzere iki bloktan oluşan ve toplam 18.400 m² kapalı alana sahip İlahiyat Fakültesi, toplam 8.500 m² kapalı alana sahip ve 3000 kişiye aynı anda hizmet verebilecek şekilde localar oluşturularak planlanan Merkez Yemekhane, toplam 400 seyirci kapasitesine ve 8.600 m² kapalı alana sahip bir ana ve iki küçük salondan oluşan Spor Salonu Binası bulunuyor.

Kuzey Kampüs 2. Etap Yapım İşi Kapsamında ise Kreş (3.440 m²), Mühendislik Fakültesi Ek Bina (10.000 m²), Merkez Kütüphane (8.940 m²), Enstitü (4.745 m²) binalarının projelendirme çalışmaları devam etmektedir. Kampüs alanında gelecek yıllarda Fen Edebiyat Fakültemiz, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz ve açılması yönünde çalışmaları devam eden diğer eğitim birimlerimiz ile birlikte doğacak yapı ihtiyacını karşılamak adına rezerv alanlar bırakılmıştır.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan:Güney Kampüsümüzde Master Plan İle Altyapı Ve Üstyapı Proje Çalışmaları Devam Ediyor

Yaklaşık 470.000 m²’lik Güney Kampüste ise imar planı çalışmaları tamamlanmış olup, master plan ile altyapı ve üstyapı proje çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, söz konusu kampüsün ağırlıklı olarak Sağlık Kampüsü olarak tasarlandığını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yapımı devam eden TEKNOPARK, Mühendislik Fakültesi Ek Binası (Merkezi Araştırma Laboratuvarı), Sungurlu Meslek Yüksekokulu 1. Etap, Meslek Yüksekokulu ve Alaca Meslek Yüksekokulu inşaatları hakkında da bilgiler vererek “Bu trendimiz azalmadan devam ederse Hitit Üniversitesi konumuyla, Çorum’un desteğiyle ve alanında uzmanlaşmış akademik personeliyle en kısa sürede hak ettiği yere ulaşacaktır. Bu başarılarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube