Yayınlanma Tarihi: 24 Eylül 2014 Çarşamba

Abdülkadir Ozulu Üniversitemiz Öğrencileriyle Buluştu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, oryantasyon etkinlikleri kapsamında “Kültür Değerlerimizle Söyleşiler” adı altında bir dizi program düzenlemeye başladı. Programın ilk konuğu olan Araştırmacı- Yazar Abdülkadir Ozulu, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Üniversitemiz öğrencilerinin, öğretim elemanlarının ve Çorum halkının yoğun katılımıyla  “Türkçeyi Sevmek” konulu bir konferans verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşmasına başlayan Abdülkadir Ozulu, öncelikle, bir zamanlar Çorum’da bir üniversitenin hayali kurulurken bugün bu hayalin her geçen yıl sayısında artış kaydedilen öğrencisi ve her biri alanında uzmanlaşmış yetkin akademik kadrosuyla çok güçlü bir biçimde gerçek olduğuna değinerek Üniversitemizi her ziyaretinde çok duygulandığını ve mutlu olduğunu ifade etti.

Abdülkadir Ozulu, “Türkçemizi Sevmek” başlığı altında topladığı konuşmasında Yunus Emre’den Fuzuli’ye, Kaşgarlı Mahmut’tan Mercimek Ahmet’e uzanan geniş bir çerçevede Türkçeye hizmet eden şair ve bilim adamlarından örnekler verdi ve tarihimizin zenginliği ile Türkçemizin derinliğinin herkesin malumu olduğunu belirterek dilin bir millet için ne kadar önemli olduğu üzerinde durdu. “Her milletin bir kimliği vardır. Millî kimliğin özü ise dildir. Dil milletin dünyasının aynasıdır ve millî kültür değerlerinin başında gelir. Eğer bir millet dilini muhafaza ediyorsa ebediyetin sırrına ermiş demektir.” diyerek sözlerine devam eden Ozulu, konuşmasının son bölümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millî his ile millî dil arasında güçlü bir bağ vardır” sözünü hatırlatarak Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılan dil çalışmalarına değindi.

Ozulu konferansını, Üniversitemiz öğrencilerine 97 yaşındaki birinin “ hayatım boyunca ne yemek yediysem karnım doydu, ama kitap okumaya doyamadım” şeklindeki sözlerini aktararak “inşallah sizler de kitap okumaya, ilim tahsil etmeye hiç ama hiç doymazsınız” temennisinde bulunarak tamamladı.

Programın sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, çok değerli bilgi ve tecrübeler içeren konuşmasından dolayı Araştırmacı- Yazar Abdülkadir Ozulu’ya teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube