Yayınlanma Tarihi: 29 Eylül 2014 Pazartesi

Üniversitemiz Kazakistan’ın İki Farklı Şehrinde Tanıtıldı

Ulusal ve uluslararası çerçevede tanıtım etkinliklerine önem veren Üniversitemiz, Kazakistan’ın başkenti Astana ve Almatı şehirlerinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı’nda öğrencilerle buluştu. Gerçekleştirilen eğitim fuarına  Rektör Danışmanı/Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihan Kaya, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail Eker ve Halkla İlişkiler Birimi personeli Erdoğan Atmaca katıldı.

Uluslararası arenada, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğini arttırmak adına Üniversitemizce imzalanan protokoller kapsamında, bir önceki eğitim yılında Üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu Kazak öğrencilerimiz de Üniversitemiz standında görev alarak Üniversitemizin tanıtımına katkı sağladılar.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen üniversitelerinin yanı sıra ülkemizden ve Kazakistan’dan da üniversitelerin katıldığı fuarda, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının da temsilcileri yer aldı.

Üniversitemizin tercih edilirliğinin daha da artması için “Marka Şehir, Dünya Üniversitesi” sloganıyla eğitimde uluslararasılaşmaya büyük önem veren Üniversitemiz, yerli ve yabancı birçok üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Fuarı’nda öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Dünya standartlarında eğitim kalitesine, branşlarına ait teknik donanıma ve çağın gereksinimlerini karşılayacak bilgi birikimine sahip öğrencilerin yetiştirildiği öğrenci odaklı bir kurum olan Üniversitemiz; dil, tarih, kültür vb. açısından pek çok ortak yönümüz olan Kazak öğrencilerle bir araya gelerek Üniversitemizin akademik, sosyal olanakları ve uluslararası değişim programları beraberinde “Hitit Üniversitesi”nde öğrenci olmak anlatıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube